Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması Ödüllerinde geri sayım

        - 9. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması Ödülleri 17 Mart tarihinde sahiplerini bulacak

        - 22 farklı okuldan 347 minik sanatçı 9. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması'nda en iyi kukla performanslarını sergiledi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Dünyadaki sayılı kukla festivallerinden biri olan ve bu yıl 11. kez düzenlenen İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında, 11-12 Mart tarihlerinde 9. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması gerçekleştirildi. Yarışmanın ödül töreni ise 17 Mart tarihinde düzenlenecek.

        İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında 9. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan Ada Koleji, Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Eğitimevi, EÇEV Altındağ ve Yamanlar Birimleri, Güzelbahçe Bahçeşehir Koleji, Hakimiyet-i Milli İlkokulu, Huriye Mehmet Akçasakız İlkokulu, Işıkkent Eğitim Kampusü, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, İzmir Büyükçiğli Özel Türk İlkokulu, İzmir Fen Bilimleri Koleji, İzmir TED Koleji, Mavi Ege Koleji, Mimar Sinan İlkokulu, Narlıdere Özel TAKEV İlk ve Ortaokulu, Nedret İlhan Keten Ortaokulu, ODTÜ G.V. Danışmanlığında Ülkem Koleji, Özel Eraslan Ortaokulu, Özel Karşıyaka Bilim Doğa Ortaokulu, Özel Yeşeren Ortaokulu, Rota Koleji, TED Aliağa Vakfı Özel İlkokulu ve Zehra Semahat Erişen İlkokulu öğrencileri dünyanın en bilinen fabllarından biri olan Kaplumbağa ile Tavşan'ı sahneledi. Katılımcı çocuklar, masal konusu ve ana karakterler sabit olmak üzere, performanslarının senaryolarını ve diyaloglarını kendileri yazarak özgün bir şekilde yorumladı.

        İzmir'de kukla sanatının yaygınlaşmasına ve çocukların duygusal ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan yarışmada ödül alacak okullar, 17 Mart Cuma günü gerçekleşecek ödül töreninde açıklanacak.

        (CA)

        13.03.2017 09:31:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler