Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Spor tesisi bile bulunmayan ilçeye yatırım için girişim başladı

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon'da tek bir spor tesisinin dahi bulunmadığı Hayrat ilçesine giden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk, ilçeye spor salonu ve gençlik merkezi yapılması konusunda bir dizi görüşmelerde bulundu.

        Hayrat Kaymakamı Muhammed Şahin ile bir araya gelen İl Müdürü Öztürk, ilçeye spor tesisi kazandırmak için Kaymakam Şahin ile görüş alışverişinde bulundu. Şahin, "Sosyal aktivite konusunda sıkıntılar yaşanan ilçemizde öğrencilerimizden gençlerimize kadar herkes spor tesisi özlemiyle yanıp tutuşuyor. Bu önemli eksikliğin giderilmesi konusunda sağlam adımlar atacağımıza inanıyorum" dedi. Ardından Kaymakam Şahin ve İl Müdürü Öztürk, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu'nu ziyaret etti. Nuhoğlu, spor tesisi ve gençlik merkezi yapımı için gerekli arsa temini için çalışmaların en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi.

        İl Müdürü Birdal Öztürk, spor kenti Trabzon'da tesisleşme oranının büyük bir hızla arttığını belirterek, "Birçok ilçemizdeki sorunları çözdük, artık spor tesisi olmayan ilçemiz kalmayacak. El birliğiyle Hayrat'taki gençlerimizi en kısa sürede sporla buluşturacak tesisleri yapacağız" diye konuştu. Öztürk, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Öztürk ve Spor Uzmanı Serpil Sungur ile birlikte ayrıca, ilçedeki beden eğitimi öğretmenleri ve engelli çalışma grubu görevlileri ile de bir araya geldi, gençler ve engelli vatandaşların ildeki tesislerden yararlanmaları konusunda neler yapılabileceği konusunda görüşmelere katıldı.

        Şalpazarı sporla buluşacak

        Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk, Şalpazarı ilçesini de ziyaret etti. Gençlerin il merkezindeki spor tesislerinden yararlanmaları için her türlü imkanı sağlayacaklarını söyleyen Kaymakamı Murat Beşikçi ile bir araya gelen İl Müdürü Öztürk, belirli periyotlar halinde öğrencilerin mevcut tesislere getirileceğini ve 14 ayrı branşta sporla buluşturulacağını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Cengiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karaçoban ile de görüşen Birdal Öztürk, "Hedefimiz Trabzon'un en ücra köyündeki çocuğa da spor yaptırmak. Bu konuda ailelerden öğretmenlere, muhtarlardan bütün daire amirlerine kadar herkes seferber olmalı, çocuklarımız ve gençlerimiz sporla buluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.

        (OK-ÖK-Y)

        20.03.2017 14:40:27 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler