Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Gürkan: "Dünya farklılıklarla güzel"

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, down sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunu belirterek, "Dünya farklılıklarla güzel" dedi.

        Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde 19 yaşındaki Şebnem Kuzu ve 7 yaşındaki Muhammet Umut Angun ile makamında bir araya geldi. Ziyarette CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da yer aldı.

        Şebnem Kuzu ve Muhammet Umut Angun'un okulları dışında Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinden de yararlandığını ve burada ailelerine ve kendilerine istedikleri her konuda destek sağlandığını anlatan Gürkan, "Onlar bizim çocuklarımız. Onların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi, daha iyi eğitim alabilmesi ve sosyal yaşamda daha aktif yer alabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Halkın down sendromu hakkında bilinçlenmesi, bunun bir hastalık değil bir genetik bir farklılık olduğunu bilmesi onlar için çok önemli. Lütfen onlara normal davranın. Onlar sizi anlıyor ama kendilerini ifade etmekte zorluk çekiyor. Sizinle, onlar arasındaki tek fark bu" şeklinde konuştu.

        Gürkan, daha sonra Şebnem Kuzu ve Muhammet Umut Angun'a hediye takdim etti.

        (KU-SÜ-Y)

        21.03.2017 14:55:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler