Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç MÜSİAD'dan uygulamalı girişimcilik eğitimleri

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Gençlik Kurulu ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı proje ile girişimcilik liselere taşınıyor. Genç MÜSİAD üyeleri, proje kapsamında seçilen pilot okullarda şirket programlarını gençlere aktararak onlara danışmanlık yapıyor.

        MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği proje ile girişimciliği liselere taşıyarak, seçilen pilot okullarda şirket programlarını gençlere aktarıyor ve onlara danışmanlık yapıyor. Proje ile uygulamalı girişimcilik eğitimini orta öğretime taşıyıp, öğrencilerle tecrübelerini paylaştıklarını belirten MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Mustafa Temel, "Orta Öğretimdeki öğrencilere uygulamalı girişimcilik dersi verilmesini içeren program 12 ile 26 hafta arasında tamamlanacak. Projeye genç girişimci iş adamları gönüllü olarak katılacak. Öğrenciler, iş adamları danışmanlığı eşliğinde mini şirketler kuracak. Burada üretim iş planları hazırlamak, finans ve pazarlama raporu oluşturmaktan hisse senedi kaydı tutmaya kadar bir şirkette üst düzey yöneticinin üstlenmesi gereken sorumluluklar öğretilecek" dedi.

        (AG-Y)

        23.03.2017 11:23:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler