Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinekle mücadele başladı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde belediye tarafından ilçe sakinlerinin haşere ve sineklerden uzak bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarına başlandı.

        Pazarlar Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından bahar aylarının gelmesi ile birlikte sinek, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmaları larva döneminden itibaren sürdürüyor.

        Dere yataklarına ve su birintilerinin bulunduğu yerlere özel olarak imal edilen kapsül ilaçlar atılarak sinek, sivrisinek ve diğer haşereler larva döneminde imha edilmesi hedefleniyor.

        Belediye yetkilileri, ileriki zamanlarda yeşil alanları, çöp alanları, fosseptik çukurları, parklar, dere yatakları ve pazar yerleri program dahilinde ilaçlanacağını,uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan kene ve diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılacağını belirttiler.

        İlaçlama çalışmalarının süreceğini belirten Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, ilçe sakinlerini yazın haşere ve sineklerden uzak tutmayı amaçladıklarını bildirdi.

        İlaçların Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) standartlarında olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, WHO'nun yasakladığı, önermediği veya kara listeye aldığı doğal dokuya zarar verecek olan ilaçları kesinlikle kullanmadıklarını belirtti. İlaçların çevreye zararının en az düzeyde olduğunu kaydeden Erdoğan, çalışmaların bahar aylarında ve yaz ayları boyunca süreceğini ifade etti.

        Başkan Erdoğan, vatandaşlardan herhangi bir olumsuzluğu Zabıta Amirliğine bildirmelerini istedi.(MB-EFE)

        07.04.2017 10:49:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler