Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Demre’de tahsis alan yatırımcıların kurduğu Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi AŞ (DETUYAB), Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu.

        DETUYAB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, hazırlanan raporda havalimanının yapılması için en uygun alanın Kaş-Demre karayolunda yer alan Sarılar-Çerler bölgesi olduğu belirtildi. DETUYAB, Batı Antalya Havalimanı için hazırladığı ön raporu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sundu.

        DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu’nun imzasını taşıyan raporda havalimanına ihtiyacın nedenleri sıralandı. Raporda mevcut havalimanlarının Batı Antalya’ya olan uzaklığı, mevcut karayollarının yetersizliği, ulaşım zorluğu nedeniyle yatırımların yapılamaması, ekonomik faaliyetler için bölgenin dış pazarlara açılamaması, bölgedeki turizm ve tarım yatırımlarının verimli kullanılamaması, bölgede havalimanı yapılmasının nedenleri olarak kaydedildi.

        DETUYAB’ın raporunda havalimanı için en uygun bölgenin Kaş’a 15, Demre’ye 30 kilometre mesafede yer alan Kaş-Demre karayolu üzerindeki Sarılar-Çerler mevkii olduğu belirtildi. Raporda Sarılar-Çerler bölgesinin, arkeolojik ve doğal sit alanı olmadığı, özel çevre koruma alanı kapsamında yer almadığı ve su sıkıntısı nedeniyle tarım arazisi olarak kullanılmadığına dikkat çekiliyor.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün DETUYAB’a gönderdiği ve bölge içinde 2863 sayılı Yasa kapsamında değerlendirilebilecek kültür varlığı bulunmadığını belirten yazı da raporda yer aldı. Tüm ayrıntıların değerlendirildiği rapora meteorolojik veriler de eklendi.

        Bölgede yapılan ve yapılacak turizm yatırımlarının da ayrıntılı bilgisinin bulunduğu raporda bölgede bulunan Noel Baba Kilisesi’nin din turizmi açısından büyük öneminin bulunduğu ancak ulaşım zorluğu nedeniyle yeterli sayıda turistin bölgeye gelemediği vurgulandı.

        - "İhaleye girmeye hazırız"

        DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu, yaptığı açıklamada, Batı Antalya’nın en önemli gereksiniminin havalimanı olduğunu kaydetti.

        Batı Antalya'ya havalimanı yapılması durumunda, Antalya ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlanacağına işaret eden Akıncıoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

        "Ulaşım koşullarının zorluğu nedeniyle bölgemiz potansiyelini tam olarak gösteremiyor. Bizim önerdiğimiz veya Bakanlık otoritelerinin uygun bulacağı başka bir bölgeye havalimanının yapılması ekonomik anlamda bölgemize ve Türkiye’ye ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bölgede ciddi turizm tahsisleri yapıldı. Bu tahsislerin hayata geçirilmesi sonrasında da havalimanı en önemli ihtiyaç olacaktır. Bölgemizde daha fazla turist ağırlamak istiyorsak bu havalimanı en kısa zamanda hayata geçirilmeli. Yapılmasını arzu ettiğimiz ve fizibıl olacağını düşündüğümüz yap-işlet-devret modeli ile çıkacak ihaleye DETUYAB olarak girmeye hazırız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler