Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Özel Eğitim' okulunun ilk özel mezunları

        Yağmur Yıldız

        ANKARA (İHA) - 2013 yılında Mamak'ta eğitim öğretim hayatına başlayan Ali Gültekin Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, ilk mezunlarını verdi. 128 öğrenciye eğitim verilen okulda, bu yıl 12. sınıfı bitiren 36 öğrenci diplomalarını aldı.

        Başta engelliler olmak üzere tüm Mamaklılar için önemli sosyal projelere destek verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Birçok okul programına katılıyorum ama bu program gerçekten çok özel ve anlamlı. Engelli bireyler bütün toplumun evlatlarıdır. Yakın zamana kadar bu bireylerin farkında bile değildik. Eğitimden sosyal hayata kadar birçok konuda yapılan düzenlemelerle birlikte hem engeller kaldırılıyor hem de bu bireylerin neler yapabileceği gözler önüne seriliyor" dedi.

        Kaymakam Ali Mantı da, "Yavrularımız bizim geleceğimiz ve aydınlık yarınlarımızdır. Aydınlık yarınlara koşmak için bugünün eğitimini planlamalıyız ve eğitime tam destek vermeliyiz. Eğitim engel tanımamalı ve her Türk vatandaşı eğitim hakkını sonuna kadar kullanabilmeli. Bizlere düşen görev ise herkesin eğitim hakkını kullanmasına fırsat vermektir" diye konuştu.

        Törende Mehteran takımından Aşuk ile Maşuk gösterisine, defileden tiyatro gösterisine kadar birçok etkinlik hazırlayan öğrenciler programa katılanlar tarafından yoğun alkış aldı. Yıl boyunca yaptığı el işlerini de sergileyen öğrenciler, bu konuda da ne kadar başarılı olduklarını gözler önüne serdi. Diploma töreni bitimiyle bu özel öğrenciler, şarkılar ve türküler eşliğinde gönüllerince eğlendi.

        İlk mezunlarını veren Ali Gültekin Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri, diplomalarını törene katılan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, İlçe Milli Eğitim Müdür Rahmi Güney, Ankara Başsavcı Başkan Vekili Kemal Demirdön, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediye Meclis Başkan Vekili Faruk Gültekin'in elinden aldı.

        (JA-BT-Y)

        08.05.2017 11:34:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler