Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çölyak dostları Maltepe'de buluştu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi'nin Glutensiz Hayat Platformu'yla birlikte düzenlediği "Glutensiz Hayat Şenliği"nde, çölyak hastalığına ve hassasiyetine dikkat çekildi.

        Tahılların içinde bulunan gluten proteine karşı alerjiye yol açan çölyak hastalığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak için düzenlenen Glutensiz Hayat Şenliği, Yalı Mahallesi'ndeki Kamuran Kumkumoğlu Parkı'nda gerçekleşti. Çölyak hastalarını, yakınlarını ve dostlarını bir araya getiren şenliğin açılış konuşmasını yapan Glutensiz Hayat Platformu Sözcüsü Tülin Ünal, "Bizler çölyaklıyız. Gluten duyarlılığımız var. Bizler el ele verip güç birliği yaparsak bir çok zorluğu birlikte aşabiliriz. Türkiye'nin ilk çölyak dostu belediyesi olan Maltepe Belediyesi'ne ve Maltepe Belediye Başkanı Sayın Ali Kılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

        Mücadele için destek istediler

        Şenliğe İzmir, Antalya, Eskişehir, Tekirdağ, İzmit ve Sakarya'dan katılan vatandaşlar da söz alarak, çölyak hastalığıyla mücadele için çölyaklı bireyler arasındaki birlik ve beraberliğin artarak, devam etmesinin önemine değindiler. Şenlikte, geç teşhis edildiğinde ince bağırsak kanserine neden olabilen, sağlığa pek çok olumsuz etkisi bulunan çölyak hastalığıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

        Şenlik havasında geçti

        Sunuculuğunu Ahmet Hamdi Gültekin'in yaptığı şenlikte, öğrenciler lirik dans gösterisiyle sahne aldı. Dansçı Kaan Baybağ, pop müziğin efsane ismi Michael Jackson şovu ile büyük ilgi topladı. Şenlikte Hakan Ergün, Türk rock müziğinin unutulmaz şarkılarını seslendirdi. İbrahim Yaz ve Metin Öztem de, seslendirdikleri eserler ile vatandaşların alkışlarını topladı. Şenlikte sahne alan Maltepe Belediyesi'nin 70 kişilik Türk Sanat Müziği Korosu da, Türk sanat müziğinin sevilen eserlerini seslendirerek, katılımcılara keyifli bir gün yaşattı.

        (ÖY-ÖK-Y)

        08.05.2017 11:46:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler