Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelliler için 6 gün boyunca yürüyecek

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - İzmirli Olcay Yersel, engelliler sorunlarına dikkat çekmek için 6 gün sürecek olan Farkında Ol, Farkettir yürüyüşüne İzmir'in Çeşme ilçesinden başladı.

        Zihinsel Engelliler Federasyonunun Çeşme'de yaptığı yürüyüşe katılan ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmeyen isteyen Olcay Yersel, 6 gün sürecek Urla, Seferihisar, Urla, Çeşme rotasındaki yürüyüşüne startını verdi. Engelliler Haftası nedeniyle Çeşme'den yürüyüşe başlayan Olcay Yersel, yürüyüşüne başlamadan kısa bir açıklama yaparak, yürüyüşünün amacını anlattı. Yersel, "Yürüyüşüme Çeşme'den başlıyorum. 16 Mayıs'ta, saat 12.30'da Çeşme'de sona erecek. Yürüyüşteki amacım, engelliler adına bir farkındalığın oluşması. Bu toplumda engellilerin de yaşadığının anlaşılması. Engellilerin ve engelli ailelerinin de, kendilerini düşünen insanların olduğunu göstermek amacıyla yürüyorum. Ailemde hiçbir engelli yok. Buna rağmen sadece farkındalık oluşturmak için yürüyorum. Engellilerin de bu toplumda var olduğunu göstermek, engellilerin ve ailelerinin de kendilerine değer verildiğini görmelerini amaçlıyorum. Daha önce de İzmir'den Ankara'ya 18 gün süren bir yürüyüş yaptım. O yürüyüş de engellilerin farkındalığı içindi. 660 kilometre yürüdüm ve yürüyüşüm Anıtkabir'de bitti. İzmir'li olduğum için bu yürüyüşüme de, Engelliler Haftası nedeniyle Çeşme'den başlıyorum" dedi.

        "Farkında ol, farkettir yürüyüşü" için Olcay Yersel'i Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan Çeşme Belediyesinin önünden uğurladı.

        (İA-HG-Y)

        10.05.2017 18:04:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler