Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeşilbayır Aile Merkezinin eserleri görücüye çıktı

        ANKARA (İHA) - Mamak Belediyesi Yeşilbayır Aile Merkezi kursiyerleri, bir yıllık çalışmalarını yıl sonu sergisinde görücüye çıkardı.

        Aliminyum rölyef, iğne oyası, şiş dantel, tel kırma, el nakışı, mis sabun ve üç boyutlu resim branşlarında kursiyerin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiyi gezen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, aile merkezlerinin gittikçe büyüyen ve gelişen bir yapı olduğunu ifade ederek, "Aile merkezleri bizim için çok önem arz ediyor. 2009 yılında başlattığımız bu projeler her geçen yıl üzerine katarak gelişiyor, ülke ekonomisine katkı sağlayacak bireyler yetiştiriyor" dedi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de, "Bir adamı eğitirseniz sadece bir kişi eğitmiş olursunuz ancak bir kadını eğitirseniz bir geleceği eğitmiş olursunuz" dedi.

        Bir yıl süresince merkezde aldıkları eğitim sonrası ürettikleri birbirinden özel ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunan kursiyerlerin özellikle Anadolu motiflerini ve hat sanatını işledikleri eserler büyük beğeni kazandı. Açılışa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi Zeliha Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Gültekin ve kursiyerler katıldı.

        (JA-BT-Y)

        16.05.2017 11:00:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler