Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldıray Denizaltısı Samsun'dan ayrıldı

        (Fotoğraflı)

        Kenan Akyüz

        SAMSUN (İHA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun'a gelen; Gölcük Tersanesinde üretilen ilk Türk denizaltısı TCG Yıldıray (S-350) Samsun'dan ayrıldı.

        Her 19 Mayıs'ta Samsun'a gelen TCG Yıldıray (S-350) Denizaltısı, bu yıl da Samsun Limanı'nda ziyaretçilerini ağırladı. 19-20-21 Mayıs'ta ziyarete açık olan TCG Yıldıray'ı çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Samsun'daki görevini tamamlayan TCG Yıldıray bu sabah Samsun Limanı'ndan ayrıldı.

        Ay sınıfı olan TCG Yıldıray (S-350) Denizaltısı, İzmit'teki Gölcük Tersanesinde inşa edilmiş. Aynı zamanda Gölcük Tersanesinde üretilen ilk Türk denizaltısı olma özelliği taşıyor. İlk kaynağı 1 Mayıs 1976'da, denize inişi 20 Temmuz 1979'da gerçekleşmiş. 20 Temmuz 1981'de Türk Donanmasına katılmış.

        (KA-SLH-Y)

        22.05.2017 09:30:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler