Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gölpazarı'nda 6 yıllık hasret sona erdi

        - Gölpazarı'nın en büyük camisi ibadete açıldı

        (Fotoğraflı)

        Arslan Altındiş

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde 2011 yılında yenisinin yapılması için yıkılan İstiklal Mahalle Cami tamamlanarak ibadete açıldı.

        1967 yılında Gölpazarı İstiklal Mahallesi sakinleri için yapılan cami, yılların verdiği yıpranma ve küçük olmasından dolayı yeniden inşa için yıkılmıştı. Yeniden yapılan ve hizmete açılan caminin yeni yüzüyle bin 200 kişiye kadar hizmet vereceğini anlatan İstiklal Mahalle Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Cebeci, "Camimizin 2011 yılında yıkarken bir sürü eleştiriler yapıldı. Eski cami yıkıldıktan sonra bu alanın cami olmaması için bir takım insanlar ellerinden geleni yaptı. Sonra yıkılan yere cami olmasına karar verildi. Bu sefer de yapılan yardımlar spekülasyonlara neden oldu. Cami Yaptırma Dernek Başkanlığı ile müftüler arasında sorunlar olurken, bu sefer de siyasiler işe karıştı. İşlere karışan çok olunca kavgalar, dargınlıklar, kırgınlıklar kaçınılmaz oldu. Sonunda derneğin üstün gayreti ile caminin inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. Bu arada Gölpazarı'nın en büyük camisi olma özelliğini ile ilçemize hayırlı olsun" dedi.

        (CKT-MET-Y)

        27.05.2017 13:28:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler