Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ruhsat aldılar bisiklet sahibi oldular

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin başlatmış olduğu ruhsat alan her esnafa bisiklet kampanyası sona erdi. 1-31 Mayıs 2017 tarihlerini kapsayan kampanyadan yaralanan 45 esnaf bisikletini teslim aldı.

        İlçede bisiklet kullanımının artırılması amacıyla çalışmalar sürdüren Mezitli Belediyesi tarafından, 1-31 Mayıs'ta ilçede yeni iş yeri açan esnafa bisiklet dağıtıldı. Kampanyadan 45 esnaf yararlandı. Kampanya ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede kısa sürede yaklaşık 16 kilometrelik bisiklet yolu oluşturduklarını söyleyerek, bu çalışmaları nedeniyle Sağlık Bakanlığının kendilerine bin 350 bisiklet yardımı yaptığını kaydetti.

        Bu bisikletleri düzenlenen kampanyalarla vatandaşlara ulaştırmaya devam ettikleri bilgisini veren Tarhan, "Bu bisikletleri vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza dağıtarak, bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladık. Daha önce yaptığımız pek çok projeyle birlikte çalıştığımız esnaf arkadaşlarımıza jest ve teşvik olsun diye bu bisikletlerden vereceğimizi ifade etmiştik. 1-31 Mayıs tarihleri arasında 45 esnafımız yeni ruhsat almak için başvuru yaptı ve bisikletlerini aldılar. İlk etapta 1,5 kilometrelik yolda başlattığımız bisiklet yolları yapımını Viranşehir'den Tece'ye kadar sahil bandında yaptığımız yeni yollarla 16 kilometreye çıkardık. Bu hem vatandaşlarımızın mükemmel bir ortamda bisiklet sürmesini ve sahilde bulunan sitelerinde denize bakan yamaçlarında düzenleme yapmalarını sağladı" dedi.

        Mezitli'nin coğrafi yapısı ve iklimiyle yılın her günü bisiklet kullanımına elverişli olduğunu vurgulayan Tarhan, "Batıdaki gelişmiş ülkelerde insanların arabası varken, 7'den 70'e herkes bisiklet kullanmakta. Biz Mezitli'de bulunan her yurttaşımızın bisiklet kullanmasını istiyoruz. Bisiklet dağıtmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        52 Avrupa şehrinin katıldığı 1-31 mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Bisiklet Yarışları'na bu yıl ilk kez katıldıklarını da hatırlatan Tarhan, "Bu Türkiye'den sadece İzmir ve Mersin'in katıldığı bu yarışlara ilk kez katılmanın verdiği acemilikle 52 Avrupa şehir arasından 17. olduk. Telefona yüklenen bir programla gerçekleşen bu sistemde ilk yılın acemiliği ile pek çok vatandaşımız bisiklet kullandığı halde sisteme dahil olamadı. Önümüzde ki yıl daha büyük kampanyalarla bu eksikliği de giderek daha üst sırlarda yer alacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok" şeklinde konuştu.

        (KRY-Y)

        03.06.2017 15:44:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler