Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dahiler yetenekleriyle göz doldurdu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Konak Belediyesinin iki yıldır başarıyla yürüttüğü 'Bizim Dahiler' projesinde yer alan öğrenciler yeteneklerini bu yıl ilki düzenlenen Akıl Oyunları ve Bilim Şenliğinde sergileme fırsatı buldu. 8-13 yaş aralığındaki 250 çocuk, verilen eğitimler ışığında hazırladıkları birbirinden ilginç projeyle göz doldurdu.

        İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta, 'Her çocuk potansiyel bir dahidir' düşüncesinden yola çıkarak hayata geçirilen 'Bizim Dahiler' projesi ikinci mezunlarını verdi. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen projeye katılan 250 öğrenci Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen törenle hem mezuniyetlerini kutladı, hem de bu yıl ilki düzenlenen Akıl Oyunları ve Bilim Şenliğinde yeteneklerini gösterme fırsatı buldu. Çocukların içlerindeki cevheri ortaya çıkartarak, onların yarınlar için faydalı birer birey olarak yetişmelerini hedefleyen projenin yıl sonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlik birbirinden renkli görüntüye sahne oldu.

        Şenlik kapsamında düzenlenen ve oldukça çekişmeli geçen Akıl Oyunları Yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

        Şenlikte yarışmaların yanı sıra öğrencilerin hazırladığı 'Tarihteki Bilimsel Buluşlar' başlıklı sunumu da ilgiyle izlendi. Ayrıca 'Öğrenci Deneyleri' adlı bölüm de büyük beğeni topladı. Yine Bizim Dahiler'in hazırladığı 'Boyut Uzay ve Zaman' sunumuyla devam eden şenlik, bilimsel olduğu kadar sanatsal gösterilere de ev sahipliği yaptı. Ballıkuyu Semt Merkezi'nde eğitim alan Suriyeli mülteci çocuklar Meo, Heva ve İman Sahra 'Atatürk Çocukları' adlı şiiri okurken, Gültepe Semt Merkezi'nde eğitim alan Ercin Taydaş ise 'Mustafa Kemaller Tükenmez' şiirini seslendirdi. Şiir dinletisinden sonra öğrencilerin vals gösterisi sahnelendi. Düzenlenen gösteriler sayesinde Bizim Dahiler bilimde olduğu kadar sanatta da yetenekli olduklarını gözler önüne sermiş oldu. Şenliğin kapanışı bütün öğrencilerin ve eğitmenlerin sahnede hep birlikte seslendirdiği 'Hayat Bayram Olsa' şarkısıyla yapıldı.

        (HG-Y)

        08.06.2017 10:40:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler