Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Ferit Karabulut: Güneş enerji santrali projemiz onaylandı

        (Fotoğraflı)

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Altıntaş Belediyesi'nin Güneş Enerji Satrali (GES) için başvurduğu 3 milyon 500 bin TL'lik kredinin onaylandığı bildirildi.

        Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, yaptığı açıklamada, tesisin faaliyete geçirilmesiyle her ay 40 bin TL'lik elektrik satacaklarını ifade etti.

        Karabulut, "'İller Bankası vasıtasıyla başvurduğumuz 3 milyon 500 bin TL'lik kredi hesabımıza geçmiştir. Önümüzdeki hafta ilçemiz Pınarbaşı mevkiinde bulunan 13 dekarlık alanda yapılacak olan projenin ihalesini yapacağız. Burada üreteceğimiz her ay yaklaşık 40 bin TL'lik elektriği devletimize satacağız. Bunun karşılığında Belediyemizin her ay su pompalarından dolayı ödediği 25 bin TL'lik elektriği hem bedavaya getireceğiz hemde 15 bin TL'lik belediyemize gelir sağlamış olacağız. Aldığımız kredi bu projeyle 8 yıl içerinde kendisini ödemiş olacak ve gelecek nesiller için güzel bir hizmet sunmuş olacağız'' ifadelerini kullandı.(YD-EFE)

        08.06.2017 11:18:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler