Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arı kovanı hırsızlığı zanlıları adliyede

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Bafra ilçesinde bal arısı kovanı hırsızlığı zanlısı 3 kişi adliyeye sevk edildi.

        İlçe merkezine 17 kilometre mesafede bulunan Uluağaç Mahallesi'nde meydana gelen olayda, geçimini arıcılıkla sağlayan Tekin Canik'in 1 hafta önce 25 adet kovanı çalındı. Daha önce de 25 adet kovanı çalınan Tekin Canik, kovanları gece beklemeye başladı. 4 gün önce Pazartesi saat 22.00 sıralarında kovanların bulunduğu yere 55 HL 779 plakalı kamyonetle gelen şahısları kovalayan Tekin Canik, aracın plakasını jandarma ekiplerine bildirerek şikayetçi oldu.

        Bunun üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri MOBESE kameralarını takibe aldı. Geniş çaplı çalışma başlatan İlçe Jandarma Asayiş Tim Komutanlığı ekipleri bir gün sonra Salı günü saat 06.00 sıralarında 55 HL 779 plakalı kamyonetin 19 Mayıs ilçesine doğru seyir halinde olduğunu tespit etti. 19 Mayıs İlçe Trafik ekiplerine aracın bildirilmesi üzere kamyonet 19 Mayıs ilçesinde trafik ekiplerince yakalandı. Kamyonette bulunan E.U.(39) ve F.Ö. gözaltına alındı. Kamyonette yapılan aramada 2 adet kovan bulundu. Trafik ekipleri tarafından yakalanan şahıslar Bafra İlçe Jandarma ekiplerine teslim edildi. Şahısların ilçe jandarmadaki ifadeleri doğrultusunda F.D. isimli şahıs da yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda tablet ve arı kovanı plakası ele geçirildi. Şahıslar jandarmadaki ifadelerinin ardından Bafra Adliyesine sevk edildi.

        Alaçam ilçesinde de daha önce arı kovanı hırsızlığı olaylarının yaşanması üzerini jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çapta çalışmalarını sürdürüyor.

        (ŞU-SLH-ÖK-Y)

        08.06.2017 13:14:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler