Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hedef, engelsiz kent Edirne

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, en büyük hedeflerinin Edirne'ye 'Engelsiz Kent Bayrağı'nı kazandırmak olduğunu söyledi.

        40'a yakın delegenin bir araya geldiği Balkan Körler Danışma Komitesi 25. Olağan Toplantısı Trakya Üniversitenin Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye ve Balkan ülkelerindeki görme engelli vatandaşların durumunun değerlendirildiği toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 'Çağdaş Kent' tanımının tüm dünyada farklı tanımlandığını ifade etti. Gürkan, "Kimi çağdaş kenti büyük binalarda ölçeklendirir, kimi yollarıyla, kimi sosyal donatılarıyla tanımlar. Benim de bir çağdaş kent tanımım var. Bence Çağdaş Kent; engeli ne olursa olsun; sabah tek başına evinden çıkıp; tek başına şehre gidip, tüm işlerini halledebiliyorsa ve yine tek başına eve dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir. Edirne böyle bir kent midir? Maalesef değil. Peki; dünyada böyle bir kent var mıdır? Maalesef yok. Ama bu durum önümüze bu hedef koymamıza engel değil. Üniversitemiz, bilim adamlarımız, teknik uzmanlarımızla hep birlikte Edirne'nin bütünüyle engelsiz bir çağdaş kent olması için mücadele ediyoruz. Edirne'de birçok şeyi yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. En büyük hedefimiz Edirne'ye Engelsiz Kent Edirne bayrağını kazandırmak" dedi.

        3 gün boyunca devam edecek toplantıda söz konusu ülkeler arasında işbirliği ve ortak mücadelenin olanakları tartışılacak.

        (KU-MK-Y)

        08.06.2017 14:03:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler