Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Fadıloğlu, Suriyeli ailelerin evine konuk oldu

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, iftar öncesi bir Türk ve bir Suriyeli bir ailenin evine misafir oldu. Başkan Fadıloğlu, ziyaret ettiği ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilendi.

        Ramazan Ayı dolayısıyla aile ziyaretlerini sürdüren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, iftar öncesi mahallelerde dezavantajlı ailelerle bir araya geldi. 2 aileyi evinde ziyaret eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, cadde ve sokak arasında karşılaştığı çocuklarla sohbet etti. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, ilk ziyaretini 4 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden Gaziantep'e kaçan 10 kişilik Hemdi ailesinin evine gerçekleştirdi. Başkan Fadıloğlu, Hemdi ailesinin 5 yıl önce ateşli silah yaralanması sonucu yürüyemeyen kızları Ömeyime Hemdi'ye akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Başkan Fadıloğlu, ikinci ziyaretini eşi tarafından terk edilen biri engelli 6 çocuk annesi Meliha Öksüz'ün evine yaptı. Her iki ailenin de sorunlarını dinleyen Başkan Fadıloğlu, çözüm önerilerinde bulundu. Yapılan ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren aileler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na ziyareti dolayısıyla teşekkür etti.

        "İnşallah sıkıntılı günler bir an önce biter"

        Hemdi ailesinin evini ziyaret ederek akülü aracı bizzat teslim eden Başkan Fadıloğlu, konuşmasında ise "Yaklaşık 5 yıl önce de Ömeyime kardeşimiz bir kurşunla yaralanmış, şuanda ise yürüyemez durumda. Ömeyime kardeşimizin hayat kalitesini arttırmak adına akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç varmış. Bizim de bu durumdan haberimiz oldu. Ömeyime kardeşimize yardımcı olabilmek adına Gıda Bankamız vasıtasıyla kendisine akülü tekerlekli sandalyeyi takdim ettik. Bugün de Ramazan Ayı münasebetiyle kendisini ziyaret etmek istedik. Hemdi ailesi; 8 kardeş, anne ve baba ile bir arada yaşıyor. Allah, hiç kimseyi gördüğü günden geri koymasın. Suriye'de yaşanan olaylardan sonra oradaki kardeşlerimiz, bizim misafirimiz. Onlar da hayatlarını devam ettirebilmek adına ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Bir yanda Mahmud kardeşimiz aile bütçesine katkıda bulunurken diğer yandan da Ömeyime ve diğer kardeşler kına paketleri hazırlıyor. Bu durum birlikte hareket etmenin güzelliğidir. İnşallah, yaşanan sıkıntılı günler bir an önce biter. Herkes yurdunda, yuvasında huzur içerisinde hep birlikte yaşar" dedi.

        "Artık çok rahatım"

        Fadıloğlu'nun ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Ömeyime Hemdi, "Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah, kendisinden razı olsun. Bana çok güzel bir akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Artık çok rahatım. Çok teşekkür ederim" dedi.

        "Savaştan kaçtık, Türkiye'ye sığındık

        Yapılan ziyaretin ve hediye edilen tekerlekli sandalyenin kendilerini çok memnun ettiğini vurgulayan Ömeyime Hemdi'nin ağabeyi Mahmud Hemdi ailesi ile savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığındığını ifade etti. Türk devletine ve insanına teşekkür eden ağabey Mahmut Hemdi, "Evimize geldiği için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanımız, kardeşime akülü tekerlekli sandalye verdi. Kardeşim, şimdi çok mutlu. Şimdi çok iyi yaşıyor. Önceden çok sıkıntı yaşadı. Allah'a şükür tekerlekli sandalye geldikten sonra çok iyi oldu. Allah, bize yardım etsin. Ülkemizdeki savaştan kaçarak Türkiye'ye geldik. Burada devlet, hükümet, Belediye Başkanımız bize sahip çıktı. Allah, kendilerinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

        Türk ve engelli anne Meliha Öksüz ile çocukları da, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Başkan Fadıloğlu'na dua etti.

        (SD-Y)

        11.06.2017 14:46:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler