Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Istıranca Yıldız Festival Bölgesi projesinin ilk toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Vurucu

        KIRKLARELİ (İHA) - IPA Bulgaristan Türkiye Sınır ötesi işbirliği programı kapsamında Kırklareli İl Kültür Müdürlüğü ile Bulgaristan Malko Tırnovo Prosveta 1914 Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Istıranca Yıldız Festival Bölgesi Projesinin ilk toplantısı Kırklareli'nde yapıldı.

        Toplantıya Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Bulgaristan Malko Tırnovo Prosveta 1914 Halk Eğitim Merkezi Müdürü Stefan Zlatarov İlçe Belediye Başkanları katıldı.

        Açılış toplantısında konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Necmi Asan Proja hakkında bilgiler verdi. Asan, "Istıranca Dağlarının her iki bölgesinde var olan önemli festivallerin araştırılması ve bölgenin ortak festival güzergahı olarak tanınmasını hedefliyoruz" dedi

        Peroje kapsamında festivaller düzenleneceğini aktaran Asan, "Yerel festivallerin tanıtımı amaçlı İl Müdürlüğümüz ile proje ortağımızla iki günlük festival etkinliği düzenleyeceğiz. 16 adet etkinlik çadırı alarak 100 kişilik bir gurupla Bulgaristanı ziyaret edeceğiz. Projeyi üç dilde tanıtacağız" diye konuştu.

        Bulgaristan Malko Tırnovo Prosveta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Stefan Zlatarov da konuşmasında, iki ülkenin dostluğu açısından projeyi çok önemsediklerini dile getirerek, projeyi önemseyen Türk ortaklarına teşekkürlerini iletti.

        Vali Yardımcısı Tahir Demir'de, iki ülkenin dostluğunun geçtiğimiz yıllarda zayıf olduğu, bu tür projeler ile dostluğun artacağını, bunların önemli fırsat olduğunu dile getirdi.

        (SV-MEF-Y)

        12.06.2017 14:00:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler