Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'de Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Cafer

        EDİRNE (İHA) - Edirne'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü" dolayısıyla, çocuk işçilere dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi.

        Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle Halk Eğitim Merkezi'nde Melahat Hulusi Datenin çocuk evleri sitesi el sanatları kursu yıl sonu sergisi açıldı ve konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

        "En çok çocuklar etkileniyor"

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, yaptığı açılış konuşmasında, "Toplumun geleceğine yön verecek, yaşam kalitesi yüksek, iyi eğitim almış, sağlıklı, toplumsal ve kültürel değerleri özümseyen nesiller yetiştirmek, geleceğimize yapılan bir yatırımdır ve tüm kurumlar olarak hepimizin görevidir. Ancak Sosyal, Kültürel ve Ekonomik değişim süreçleri, terör, göç gibi birçok etken toplumsal yapıda ve çalışma yaşamında bir takım problemlere neden olmaktadır. Bu süreçten en çok etkilenen grup ise çocuklardır" dedi.

        "Çocuk işçiliğinin baş faktörü yoksulluk"

        Çocuk işçiliğine sebep olan faktörlerin başında yoksulluk geldiğini belirten Özbaş, "Bu kapsamda ilimizde 971 çocuk için ailelerine, Sosyo-Ekonomik Destek verilmekte, çocuklarımız sokaktan ve çalışmaktan uzak tutularak eğitim kurumlarına yönlendirilmekte, danışmanlık yapılmakta, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirilmektedir. 2016 yılı içerisinde ekonomik nedenlerden dolayı çocukların mağdur olmasının önlenmesi, eğitim hayatından kopmaması ve korumaya muhtaç çocuk statüsüne düşmemesi için İl Müdürlüğümüzce 7 milyon 327 bin 537 TL ailelere ödeme yapılmıştır" diye konuştu.

        "Sokaktaki çocuklardan alış-veriş yapmayın"

        Toplumun duyarlı olması gerektiğini belirten Özbaş, "Çalışma hayatında istismar edilerek, gelecekleri tehlikeye atılan çocuklarımız aynı zamanda bu ülkenin kaybedilen potansiyeli anlamına da gelmektedir. Yarınlara güvenle bakabilmek, çocuklarımızı sokağa mahkum etmemek adına, çocuklardan alış-veriş yapılmamasını ve açılan ellere para verilmemesini, toplumun her kesiminin bu konuda duyarlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Kültür ve Turizm müdürü Ahmet Hacıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        (AC-MEF-Y)

        12.06.2017 16:24:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler