Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur:

        - "Sağanak yağışlar tahıl arazilerinde de büyük zarara neden oldu"

        (Fotoğraflı)

        Adem Şahin

        MANİSA (İHA) - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, "Saruhanlı da 58 bin dekar arpa ve buğday ekili arazi bulunuyor. Sağanak yağışlar tahıl arazilerinde de büyük zarara neden oldu. Bunun yanında sıcaklarda tahıllarda yanmalara neden olmuş" dedi.

        Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen sağanak yağışlar sonrası Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, meydana gelen zararları tespit etmek için arpa ve buğday ekili arazilerde inceleme yaptı. Yaptığı incelemelerden sonra açıklamalarda bulunan Okur, zararın yüzde 50 ile yüzde 60 arasında olduğunu belirterek, yağışlar sonrası güneş kaynaklı yanıkların bulunduğunu söyledi. Okur, "Tahıl fiyatları zaten kilogramı 85 veya 90 kuruş civarındaydı, tahıl üreticisi zor ayakta duruyordu. Oluşan bu zarar üreticinin belini daha çok bükecektir" diye konuştu. Saruhanlıda 58 bin dekarlık buğday ve arpa ekili arazinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Okur, "Saruhanlı da 58 bin dekar arpa ve buğday ekili arazi bulunuyor. Sağanak yağışlar tahıl arazilerinde de büyük zarara neden oldu. Bunun yanında sıcaklarda tahıllarda yanmalara neden olmuş. Bu zararlardan dolayı bu sene tahılda rekolte çok düşük olacak. Tahıl fiyatları zaten kilogramı 85 veya 90 kuruş civarındaydı, tahıl üreticisi zor ayakta duruyordu. Oluşan bu zarar üreticinin belini daha çok bükecektir. Arazisinde zarar meydana gelen bütün çiftçilerimize geçmiş olsun" dedi.

        (AŞ-AY-Y)

        12.06.2017 17:35:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler