Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seydişehir Belediyesinin iftar programları sürüyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Ramazan ayı içerisinde yapılan mahalle iftarları Ketenli Mahallesi'nde devam etti.

        Seydişehir Belediyesinin tarafından düzenlen iftar programı Ketenli Mahallesinde onlarca kişinin katılımıyla sürdü. Ketenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Börekkaya, düzenlenen organizasyon için Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a teşekkür etti.

        On bir ayın sultanı Ramazan ayının ortalarına gelindiğini ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonunda cehennem azabından kurtuluş olarak Hz. Peygamberimizin nitelendirdiği bu ayın ortalarına ulaşmış bulunuyoruz. İslam dinini bize getirmiş olduğu ve bizlerin farkında olmadığımız çok mükemmel özellikler ve güzellikler var. Ramazan iftarları, akrabaların, kardeşlerin, komşuların, hemşehrilerin bir araya geldiği kaynaştıkları birlikte paylaşmanın en güzeli" dedi.

        Seydişehir Belediyesi olarak 3, 5 yıldır şehir merkezinde yapılan çalışmaların, hizmetlerin benzerlerinin kırsal mahallelerde de yaptıklarını dile getiren Başkan Tutal, "Şehir merkezimizdeki çocuklarımız nasıl eğleniyor, gülüyor, oynuyorsa kırsal mahallelerimizdeki çocuklarımızda aynı şeyi yaşasın istiyoruz. Merkeze park yaptıysak buralara da park yapmaya çalıştık, yaptıkta. Şehir merkezimize sahalar yaptık, buralara da aynısını yaptık. Bunun için elimizden geldiğince çalışıyor gayret ediyoruz" diye konuştu.

        "Seydişehir'de çözülemeyen kör düğüm olmuş projeleri çözdük"

        Seydişehir'de yıllarca çözülemeyen adeta kör düğüm olmuş projeleri çözdüklerini de kaydeden Başkan Tutal, "Çözdüğümüz bu projelerin ihalesini yaptık. Önümüzdeki zaman diliminde her beraber inşallah açılışını yapacağız. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. Türkiye dünyanın göz bebeği olan bir coğrafyada. Bundan dolayı başımızdan duman eksik olmuyor. Bu neden bizlere düşen görev herhangi bir siyasi polemiğe girmeden, kavga gürültü terör gibi eylemlerine girmeden birliğimizin, beraberliğimizin daim olması çalışmamız ve devam etmemiz gerekiyor. Zalim olan ülkelerin hepsini maalesef gözleri bizim ülkemizin üzerinde. Ramazan birlik ve beraberlik ayı nasıl Ketenlililerle hep beraber bir araya gelebiliyorsak, Seydişehir'i, Konya'sı ve İslam ümmeti bir araya gelebilmeli. Ayrılıkları bir kenara bırakabilmeli ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozabilmeliyiz. Bu millet 15 Temmuz'da bu oyunları bozdu, bozmaya devam ediyor. Ben bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızı tebrik ediyor, yaklaşan Kadir gecenizi kutluyor, hepinize hayırlı Ramazanlar ve Bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.

        Protokol konuşmalarının ardından program Ramazan eğlenceleri, animasyon gösterileri ve yarışmalarla devam ederken, çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ketenli Mahallesinde düzenlene iftar yemeğine, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Başkan Yardımcısı Mevlüt Güray, AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Portakalcıoğlu, Ketenli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Börekkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Seydişehir Belediyesi Birim Müdürleri, Ketenli Mahallesi muhtarı ve Ketenlili geçmiş dönem Belediye Başkanlarını katıldı.

        (BG-AH-Y)

        13.06.2017 14:55:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler