Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklar, Maker Teknoloji Atölyesi'nde kendi robotlarını tasarladı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Optimum Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen Maker Teknoloji Atölyesi'nde çocuklara kodlama, 3D ve robotik tasarım eğitimi verildi. Atölyede kendi robotlarını tasarlayan çocuklar, cep telefonu uygulamasıyla yönlendirdikleri robotlara futbol maçı yaptılar.

        Alışveriş merkezinin, Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği (ÇUBİTED) işbirliğiyle düzenlediği Adana Maker Teknoloji Atölyesi'ne katılan 5-15 yaş arası çocuklar, kodlamadan 3D tasarım ve robot yapımına kadar çeşitli konularda bilgiler verildi. Bilişim ve teknoloji alanında gençleri eğitmenin gerekliliğinden yola çıkarak hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Optimum'un etkinlik alanında bir araya gelen çocuklar, öncelikle kodlamanın temel kurallarını öğrendi.

        Kişiye sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme ve yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandıran programlama hakkında da bilgi edinen çocuklar, robotik atölyede; elektroniğin parçalarını, devre elemanlarını, sensörleri ve motorları inceleme fırsatı yakaladı. Çocuklar, el becerilerini geliştirirken, kodlama eğitiminde aldıkları bilgilerle kendi robotlarını tasarladı.

        Robotlarla futbol maçı

        Büyüklerin de merakla izlediği Maker Teknoloji Atölyesi'ne katılan çocuklar, eğitmenler yardımıyla parçaları birleştirip, robotları hareket edebilir hale getirdi. Atölye sonunda çocuklar, akıllı telefonlarına indirdikleri uygulama aracılığıyla kontrol ettikleri robotlarla mini futbol sahasında ikiye iki futbol maçı yaparak eğlendiler.

        (ELF-Y)

        05.07.2017 11:00:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler