Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Meclis üyelerine "Şehir Hastaneleri Yol Planları" sunumu yapıldı

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Bilkent ve Etlik'teki şehir hastanelerine kolay ve rahat ulaşım için Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yol çalışmaları kapsamında; Eskişehir Yolu'ndaki metro durağından Bilkent Hastane bölgesine 1 km uzunluğunda, Etlik Hastane bölgesine de Ulus'tan başlayarak 20 kilometrelik monoray yapılacağını bildirdi.

        Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine, Bilkent ve Etlik şehir hastane bölgelerinde yapımına başlanan yol projelerine ilişkin, Üçpınar tarafından sunum yapıldı. Belediye Meclisinde, üyelerden gelen talep üzerine şehir hastaneleri bölgelerinde uygulanacak yol projelerine ilişkin bilgi veren Üçpınar, ilk olarak Bilkent Şehir Hastanesi bölgesindeki çalışmaları anlattı.

        Gelecek Nisan ayı itibariyle açılması hedeflenen hastane bölgesine vatandaşların rahat ve kolay ulaşım sağlayabilmesi adına, üniversiteler, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, Sağlık Bakanlığı ve Çevre Bakanlığından yetkililerin yer aldığı uzmanlar eşliğinde yeni bir trafik planı hazırlandığını ifade eden Vedat Üçpınar, "Bu grupla aşağı yukarı bir senedir çalışıyoruz" dedi.

        Toplam uzunluk 33 kilometre

        Bölgede yapılacak yolların toplam uzunluğunun 32-33 kilometre olacağını, toplam 29 adet köprülü kavşak imalatı gerçekleştirileceğini ve toplam maliyetin de 800 milyon lirayı bulacağını anlatan Üçpınar, bunların 700 milyon lirasının köprülü kavşaklara, 100 milyon lirasının ise peyzaj, aydınlatma gibi çalışmalara gitmesinin planlandığını söyledi. Vedat Üçpınar, bölgede 7 tane yeni yol yapılacağını, Zırhlı Birlikler arazisinden geçen yeni bulvarın da Eylül ayı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını kaydetti.

        Yapılacak yol projelerine ilişkin ayrıntılı bilgiler veren ve hastanenin yakın çevresindeki yolların Nisan ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Üçpınar, daha sonra Meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

        Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya'nın "Bütün bu otoyol bağlantıları tabii ki güzel, Ankara'nın trafiğini çözecektir, hiç kuşkum yok" sözlerinin ardından "bölgede toplu taşımla ilgili bir çalışma olup olmadığına ve Belediye bütçesinde ödenek ayrılıp ayrılmadığına" ilişkin sorusuna da cevap veren Vedat Üçpınar, "Bütçede yeri var. Geçen seneki bütçemizde de hastaneler bölgesi olarak girmişti zaten. Ama en az 3 yıla yakın sürecek bir proje. Bunun yanı sıra bu konuda sadece belediyeden değil, genel bütçeden de destek istedik" cevabını verdi.

        Eskişehir Yolu'ndan Hastaneye Monoray

        Bilkent Şehir Hastanesi'ne Eskişehir Yolu'ndaki metro durağından bir monoray projesi çalışması yapıldığını ifade eden Üçpınar, "Metrodan hastaneye yaklaşık 1 kilometrelik mesafede monoray yapımı için EGO Genel Müdürlüğümüz çalışıyor" dedi.

        Bilkent Bulvarı'ndaki ODTÜ Kavşağı'nda da önümüzdeki haftalarda bir tören yapılmasının planlandığını anlatan Üçpınar, "Buradaki 3 katlı kavşak çalışmalarına başladık" bilgisini verdi.

        Etlik Şehir Hastanesi bölgesindeki çalışmalar

        Meclis üyelerinin, çalışmalara ilişkin teşekkürlerinin ardından sordukları soruları cevaplamaya devam eden Üçpınar, Etlik'te süren şehir hastanesi bölgesindeki benzer yol çalışmalarıyla ilgili soruya da "Etlik hastane kampus bölgesinde de tabii ki çalışmalarımız var. Ama burası Bilkent kadar şanslı değil. Etlik'te biraz daha dar durumdayız" cevabını verdi.

        Üçpınar, bu bölgede yapılması planlanan yol projelerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Etlik hastaneler çevresinde özellikle şu anki Giresun Caddesi'yle, Halil Sezai Caddesi ve Etlik Caddesi'nin birleştiği hemen Gülhane'nin üzerindeki yere battı çıktı, katlı kavşak düşünüyoruz. Yozgat Bulvarı'na bağlanan Akyurt Market'in bulunduğu köşede de bir battı çıktı ve tünel düşünüyoruz. Bu tünel Yozgat Bulvarı'ndan batarak, ileriden çıkacak. Ayrıca Yozgat Bulvarı'na da bir battı çıktı yaparak, o bölgeyi komple kesintisiz hale getirmek istiyoruz. Bunun yanında özellikle Eşref Bitlis Caddesi ile İstanbul Yolu'nu güçlendirmek için Karayolları Genel Müdürlüğü de bir proje hazırlandı. Çevre Koruma Dairesi'nin yanından geçen Ak Şemsettin Caddesi'nin direkt olarak İstanbul Yolu'na bağlantısının yapılması noktasında Karayolları bir plan hazırlamış. Eğer olursa, bu bölgede de bir yol yapılmış olacak. İmkanlar dahilinde hepsini tekrar etüt ederek o bölgede de yapacağız. Şu anda proje çalışmalarımız devam ediyor."

        Etlik'e 20 kilometrelik monoray

        Etlik'teki hastane bölgesi için EGO Genel Müdürlüğü tarafından yine bir monoray projesi çalışmasının da sürdüğünün altını çizen Üçpınar, "Özellikle yeni yapılacak Etlik kampus ile ilgili aşağı yukarı 20 km civarında Ulus aksından başlayarak, hastaneyi dikdörtgen şekilde saracak bir şekilde monoray çalışması başlattık. Şu an proje aşamasında. EGO Genel Müdürlüğü'nde yap-işlet-devret modeliyle ilgili sunumlar yapılıyor ve birkaç firmadan teklif alıyorlar bildiğim kadarıyla" bilgisini paylaştı.

        MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek de sunum ve çalışmalardan ötürü Vedat Üçpınar'a teşekkür etti.

        (BC-BT-Y)

        12.07.2017 11:07:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler