Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehitler 15 Temmuz Anıtı önünde anıldı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tokmak

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Altıeylül Belediyesi "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü" kapsamında '15 Temmuz'u unutmuyor unutturmuyoruz' programı düzenlendi.

        Altıeylül Belediyesi'nin Gaziosmanpaşa mahallesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı'nda yapılan, anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Anma programı Hafız Celal Yılmaz ve Zağnospaşa Camii imam hatibi Nafiz Duman tarafında okunan Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve ilahiler söylendi ve şehitlerimiz için dualar edildi. '15 Temmuz'u unutmuyor unutturmuyoruz' programın da açılış konuşmasını Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptı. Kafaoğlu, "15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir anıtının önündeyiz. 249 şehidimizin isminin önündeyiz, şehitlerimizin ruhu burada onlar bizi görüyor. Bizlerle beraber bizde yüreklerimizi onları hissediyoruz. Burada bu anıtı gerçekleştirdik. Bu anıt yapılırken hesabi davranılmadı, hasbi davranıldı. Acaba 'o şehitlerimiz' için ne yapabiliriz diye, 'O Kahramanlar' için ne yapabiliriz diye yüreğimiz çarpıyordu. 'İşte o yüreğimizin sesini dinledik. Türkiye'de yapılan en anlamlı anıt ödülünü alarak, bu kahramanlar ölümsüzleştirildi.' İlçemizde bulunan trafoları 15 Temmuz Kahramanları ile süslüyoruz. 15 Temmuz temaları ile süslüyoruz ki 15 Temmuz asla unutulmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız öyle ifade ediyor. Çanakkale'den sonra yaşanan en büyük tehlike 15 Temmuz. Bunu henüz fark edemiyoruz. Anlamayanlar var. Yıllar geçtikçe bu daha net anlaşılacak" dedi.

        15 Temmuz'u unutmuyor ve unutturmuyoruz programında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "15 Temmuz o kara gün o kötü gün. İçimizde bulunan hainler sapıtarak, ne yaptıklarını bilmeden bu insanların üzerine ateş ederek, 249 vatandaşımızı şehit, 2140 vatandaşı gazi oldu. Şehitlerimiz ve gazilerimizi anma yıldönümündeyiz. Salı gününden bu yana 81 ilde bu şehitlerimizi anmak adına Ülke genelinde organizasyon yapıyoruz. Ben öncelikle Balıkesirli hemşehrilerim Koca Seyyit'in torunlarına teşekkür ediyorum. O gece Koca Seyit'in torunları Vatanına, Milletine, iradesine, Cumhuriyetine sahip çıkarak saat 12'de Valiliğin ve Emniyetin önünde toplanarak bu şehri kendini 1 dolara satan hainlere teslim etmeyeceğini gösterdi. 81 ilimizde de benzer durumlar oldu. Ama ne yazık ki Ankara ve İstanbul'da çok sayıda şehidimiz oldu. Ama burada başta FETÖ'nün hainleri olmak üzere PKK'ya destekçilerine şunu söylemek istiyorum. Bu millet bu büyük millet 1 cm. toprağını hatta bir çakıl taşını size vermez. Canında vazgeçer, çoluğundan çocuğundan anasından, babasından hatta yarinden vazgeçer ama bu millet bir çakıl taşından vazgeçmez. Bu böyle biline. Milli birlik ve beraberlik içinde halkın iradesine karşı çıkmadan, halkın iradesinde kabul ederek yola devam edeceğiz. Bu şekilde yürüyenlerin kol kola yürünmesinde hatta başımızın üzerinde taşınmasında hiçbir beis ve mahsur yoktur. Eğer öyle düşünmüyorsanız ve bazılarının akıllarını satın almak istiyorsunuz. Bu millet size büyüklüğünü yüceliğini kudretini kuvvetini gerekirse tankın önüne yatarak gösterir. İnşallah böyle hain kalkışmalar ve kötü günler yaşamayız" şeklinde konuştu.

        Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafında düzenlenen '15 Temmuz'u unutmuyor unutturmuyoruz' resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren, Resim dalında : Erdinç Toktaş, Niyazi Tonga, Betül Pehlivan, Şiir dalında : Sena Karakaya, Kübra Kaya, Güzide Kurnaz, Kompozisyon dalında: Ali Gökçe, Tuğba Eyiol, Merve Erden'e ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından verildi.

        '15 Temmuz'u unutmuyor unutturmuyoruz' programına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Sema Kırcı, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Şehit Turgut Solak'ın Anne Şeküre, babası Hayati Solak ile çok sayıda davetli ve vatandaşın katılımı ile yapıldı.

        (HT

        15.07.2017 11:59:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler