Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suriyeli öğrenciler 9 ayda Türkçe öğrendi

        - Osmaniye'de ileri düzey Türkçe eğitimini tamamlayan 18 Suriyeli öğrenciye sertifikaları verildi

        (Fotoğraflı)

        Resul Özdil

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'de 9 ay süren ileri düzey Türkçe eğitimini tamamlayan 18 Suriyeli öğrenci sertifikalarını aldı.

        Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen kursu bitiren 18 Suriyeli öğrenciye sertifikalarının verilmesi için Osmaniye Gençlik Merkezi'nde tören düzenlendi.

        Osmaniye Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Suriyeli misafirlerin Türkçe öğrenmelerinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Balcı, "Misafirlerimize her zaman dilimizin Türkçe olduğunu, kuralına göre öğrenmeleri yönünde tavsiyelerimiz oldu. Burada öğrenim görerek Türkçemizi öğrenen kardeşlerimiz şanslılar. İnşallah hayatlarının bundan sonraki bölümlerinde mutlaka bir işe yarayacağını düşünüyorum. Bunların kıymetini bilsinler. Sonuçta bir yabancı ülkede, bir yabancı dille öğrenim yapma fırsatı buldular. Memleketimiz böyle bir imkan sağladı, bunu iyi değerlendirmelerini arzuluyoruz. Ülkelerine gitseler veya başka bir ülkeye gitseler de bu sertifika çok işlerine yarayacaktır" şeklinde konuştu.

        TÖMER öğretmeni Zahide Seydioğlulları, program dahilinde Suriyeli öğrencilere 9 ay Türkçe eğitimi verildiğini belirterek, başarılı öğrencilere sertifika verildiğini kaydetti.

        Seydioğlulları, "Bu sertifikayı alan öğrencilerimiz, buradaki üniversite yaşamlarını sürdürebilecekler. Öğrencilerimiz arasında çeşitli illerde bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği gibi farklı illerde üniversite kazanan öğrencilerimiz var. Türkçe eğitimleri sayesinde üniversitede daha başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

        Suriyeli öğrenci Mustafa Musullu, Türkçe öğrenmenin eğitimlerine katkıda bulunduğunu Türkiye'de çok güzel bilgiler edindiğini söyleyerek, "TÖMER sayesinde sadece Türk dilini değil, Türk kültürünü, Türk insanının iyimserliğini, Müslümanlara karşı nasıl davranıldığını gördük. Türkçe eğitimini başarıyla tamamladığım için mutluyum. Bu eğitim benim ileride üniversite hayatımda da büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

        Suriye'de savaş sebebiyle insanların Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını belirten öğrenci Ravan Bekdaş ise Türk devletine ve vatandaşlarına teşekkür etti.

        Etkinlikte Kuran-ı Kerim ve ilahi okundu, Suriye'de yaşanan olayları anlatan slayt gösterisi sunuldu.

        Suriyeli öğrencilere sertifikaları, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, AK Parti İl Başkanı Hamza Tor ve veliler tarafından verildi.

        (RSL-Y)

        18.07.2017 15:32:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler