Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başka Üzülmez Suadiyelileri bilgilendirdi

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Suadiye'de uygulanacak "Yol Genişletme Projesi" hakkında bilgilendirme yapmak için Suadiyeli vatandaşları makamında ağırladı.

        Kartepe Suadiye'de yapılacak "Yol Genişletme Projesi" kapsamında Çepni Mahallesi'nde düzenleme yapılacak. Proje kapsamında Çepni Mahallesi, bulvara dönüştürülürken, turizme de önemli ölçüde destek sağlaması planlanıyor. Proje hakkında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Suadiye'li hemşehrilerini makamında misafir ederek detay ve uygulama ile ilgili bilgi verdi.

        Suadiye'li hemşehrilerinin taleplerini de dinleyen Başkan Üzülmez, "Her mahallemiz için olduğu gibi Suadiye için de özel projeler üretiyoruz. Suadiye bizim turizme açılan en önemli mahallelerimizden biri. Proje geliştirirken siz hemşehrilerimizin, o bölgede nesillerdir yaşayan halkımızın görüş ve önerileri de bizim için çok önemli. Hayır duası almak için çıktığımız bu yolda, Suadiye'ye, Kartepemize kalıcı eserler bırakmak istiyoruz" dedi.

        Eski dönemlerden kalma belediyeye ait yer almadığını belirten Başkan Üzülmez "Öncelikle yer meselesini çözüme kavuşturduk. Suadiye'ye Mahalle Konağı yapıyoruz. Kapalı Pazar yeri yapılacak, uygulama cami yapacağız. Bunların hepsinin yerini, konuya ait geçmişten kalma yer olmadığı için satın aldık. Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolumuz yapıldı. Maşukiye'de ticari faaliyet daha da hareketlenecek. Mecburen şuyulandırma yapılacak ve planları 1-2 yıl sürecek. Görev süresi boyunca Suadiye Duble Yol Projemizi de bitirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

        Suadiye'de yapılacak olan bulvar ile Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu'nu birleştirmeyi planlıyoruz diyen Başkan Üzülmez "Burada yaşayan insanlarımızın daha iyi imkanlar bulmaları için ticari yapılması için Büyükşehir Belediyemiz ile çalışmalarımız oldu. Bundan dolayı da imar düzenlemesini 0.60'tan 1.20'ye çıkardık. Bununla birlikte arazi değer kazanmaktadır. Suadiye'nin ana caddesini bulvar yapacağız. Bulvar üzerinde prestij binalar yapılabilir. Ticari bulvar olmasını istiyoruz. Bulvar üzerinde mahalle konağı, kapalı Pazar ve otopark da yapılacak. Kazanan Suadiye olacak" şeklinde konuştu.

        (MK-İÇ)

        13.11.2017 16:34:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler