Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Endişe ve depresyona yoga ile son

        - Yoga Eğitmeni Hazer: "Kendine bir iyilik yap hayatında yogaya yer aç"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Birçok kişinin günlük hayat akışında zihinsel ve fiziksel olarak bitkin bırakan son derece zorlayıcı işlerle uğraştığını belirten Uzman Klinik Psikolog ve Yoga Eğitmeni Pelin Hazer, yaşanılan stresten kurtulmak için yoga yapılması gerektiğini söyledi.

        Zi&On Psikiyatri Akademisinden Uzman Klinik Psikolog ve Yoga Eğitmeni Pelin Hazer, "Mesleki yaşam ne kadar stresli olursa, kaygılar da o kadar yüksek olur. Hayatınızda stresle nasıl başa çıkabilirsiniz? Cevap, günlük yaşamınıza yogayı dahil etmekte gizlidir" dedi.

        Kişinin yaşamına liderlik etmek için iyi bir sağlık rejimini takip etmesi gerektiğini ifade eden Yoga Eğitmeni Hazer, "Bununla birlikte, 'sağlıklı' terimi kişinin fizyolojisiyle sınırlı değil, uzun ve mutlu bir hayat sürmek için kişinin zihinsel refahı da önemlidir. Çeşitli araştırma çalışmaları, kişinin zihinsel sağlığının iyileştirilmesinde yoganın etkinliğini değerlendirmiş ve yoganın bir dizi psikolojik faydaya sahip olduğu sonucuna varmıştır" açıklamalarında bulundu.

        "Yoga ile travmatik deneyimlerin yıkımlarını kontrol edin"

        Uzman Klinik Psikolog ve Yoga Eğitmeni Pelin Hazer, her gün yoga yaparak elde edilen 5 psikolojik avantajı şöyle açıkladı:

        "1-Anılarınızı geliştirin: Meşgul olduğunuz günlük aktivitelerinize konsantre olmakta zorlanıyor musunuz? Hafıza ve konsantrasyonunuzu arttırmada etkili olduğunun kanıtı olan Dharana; zihninizi temizlemek ve sinirlerinizi yatıştırmak için ideal bir yoldur. Aklınızdan geçen statik gürültüyü susturmanız, kendinize daha iyi odaklanmanız, önemli şeyleri hatırlamaya ve bu nedenle yaşamınızda daha iyi performans göstermeniz için yoga yardımcı olacaktır.

        2-Travmatik deneyimlerin yıkımlarını kontrol edin: Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB), hayatta zor ve acı veren bir deneyim yaşadıktan sonra çoğu kişinin maruz kaldığı bir durumdur. Geri gelen anılar ve kabuslar, çoğunlukla bu durumdan mustarip kişilerin hayatlarını etkilemektedir ve bu durumu yaşayan kişileri çoğu savunmasız bırakır. Travmatik deneyimlerin etkileri ile mücadele için birçok farmakolojik tedavi mevcut olsa da, bazı kişiler bu tür yaklaşımlara karşı bağışıklık kazanmaktadır. American Psychological Association'a göre Hatha Yoga, travma sonrası stres bozukluğu gibi durum belirtilerini azaltmada önemli ölçüde yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

        3-Endişe ve depresyonla mücadele: Günlük rejiminizde meditasyon gibi yoga egzersizleri düzenleyerek stres seviyenizi düzenleyin. Gevşeme, stres barındırmayan bir yaşam tarzının anahtarıdır ve Harvard Üniversitesi tarafından yayınlanan bir makalede; yoga, stres tepki sisteminizle başa çıkmanın en mükemmel yolu olduğunu göstermektedir.

        4-Ergenlik ve çocukluk döneminde psikolojik sorunları göz ardı etmeyin: Ergenlik döneminde humungous düzeydeki hormonal değişiklikler gerçekleşir. Bu hormonlar ergenliğin biraz sinirli ve endişeli geçirilmesine neden olmaktadır. Gelişimsel ve Davranışsal Çocuk Dergisi tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, Kripalu Yoga, gençlerin daha iyi ruh hali yaşamalarına yardımcı olan fiziksel duruşları, meditasyonu ve solunum rutini içerir.

        5-Genel psikolojik refahınızı geliştirin: Dünyadaki tüm sorunlarınızın ağırlığını omuzlarınızda taşıyorsanız, oldukça yorucu bir yaşam tarzı izliyor olabilirsiniz! British Psychological Society'ye göre, yoga zihnini ve bedenini rahatlatmaya yardımcı olur. Nefes alma rejimleri ve yoga egzersizlerinin hayatınızın yol kenarında olumsuz unsurlar bulundurmasıyla psikolojik sağlığınızı iyileştirmede son derece etkili olduğu kanıtlanmıştır şeklinde belirtti."

        (ÖB-ÖB-BA-Y)

        22.11.2017 11:50:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler