Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Terme ilçesinde termik santral kurulmaması için Terme Çevre Platformu (TERÇEP) öncülüğünde başlatılan kampanyada toplanan 25 bin dilekçe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmek üzere Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim edildi.

        Samsun İstiklal Caddesi'nde toplanan platform üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yürüdü.

        Burada grup adına açıklama yapan TERÇEP Başkanı Hasan Demir, termik santrale karşı çıkanların medyada suç işliyormuş gibi görüldüğünü ancak termik santrallerin bugünü değil yarını da kirlettiğini, bu yüzden başka alternatiflere yönelinmesi gerektiğini savundu.

        Topladıkları 25 bin dilekçeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmek üzere teslim edeceklerini anlatan Demir, "Yarın Ankara'dayız. Çevre Bakanlığı İDK toplantısına katılıp orada da bu santrale itirazlarımızı dile getireceğiz" dedi.

        Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da vicdanı olan herkese seslendiğini söyleyerek, "Geleceğimize kastedenlere tekrar söylüyoruz. Hukuk çerçevesi içerisinde şiddete başvurmadan demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Buradan geri dönüş yok. Terme, Türkiye'nin Çukurova'dan sonra en büyük ovası olan Terme Ovası'dır. Bu işin içinde olanlara söylüyorum bu kara sevdadan vazgeçin" ifadesini kullandı.

        Konuşmaların ardından CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin'in de arasında bulunduğu grup, 25 bin dilekçeyi Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler