Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teyit edilmiş ve sağlaması alınmış ekonomik politikaların devamının, kurulacak hükümetin de yapacağı en önemli ve güvenli adımlardan birisi olacağını belirterek, "O anlamda kimse endişe etmesin" dedi.

        Zeybekci, partisince düzenlenen iftar programına katılmak üzere geldiği kentte, Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

        Burada gazetecilere açıklamada bulunan Zeybekci, Mersin'in sadece Türkiye'nin değil, Doğu Akdeniz'in en önemli şehirlerinden olduğunu ifade ederek, Ekonomi Bakanlığı olarak da kenti fazlasıyla önemsediklerini, gelecekte çok önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

        Zeybekci, koalisyon hükümeti ihtimali ve ekonomik istikrarla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

        "Millet, 7 Haziran'da AK Parti'ye 'Hükümeti sen kuracaksın ve ülkeye sen hizmet edeceksin, bugüne kadar sürdürdüğün politikaları, özellikle ekonomi alanındaki politikalarını devam ettireceksin' diyerek bize oy verdi ama şart koştu. Dedi ki: 'Uzlaşacaksın, biriyle koalisyon kuracaksın.' 7 Haziran seçimlerinin söylediği bu. Ben inanıyorum ki bundan sonra kurulacak yeni hükümette veya hükümetlerde partimin 13 yıldır sürdürdüğü başarısı teyit edilmiş, artık bugün sağlaması yapılmış bütün ekonomik politikalarımızın devamı yönünde ülkemizin menfaati anlamında da yarar görüyoruz."

        Zeybekci, dış ticaret, ticari açık, bütçe disiplini, finansman ve banka piyasalarının sağlamlığına, avro piyasası, bölge coğrafyası, ABD ve Japonya dahil olmak üzere dünyadaki ekonomik gelişmelere bakıldığında AK Parti hükümetlerinin 13 yıldır uyguladığı ekonomik politikaların başarılı ve isabetli olduğunun görüldüğünü vurguladı.

        - Öncelik, Türkiye'nin büyüme politikası

        "Teyit edilmiş, sağlaması alınmış ekonomik politikaların devamı, herhalde kurulacak hükümetin de yapacağı en önemli ve güvenli adımlardan birisi olur. O anlamda kimse endişe etmesin" diyen Zeybekci, şunları kaydetti:

        "Zaten bu koalisyon görüşmeleri sırasında da olması gereken şey. Sayın Başbakanımızın turları sırasında öncelik olarak Türkiye'nin büyüme politikası, cari açıkla, bütçe açığıyla, dış ticaret dengemizle ilgili hedeflerimiz, finans piyasaları ve bankacılıkla ilgili disiplinlerimiz ne olacak? 'Bunlarda uzlaştıktan sonra bence ekonomiyle ilgili dinamikler aynen yerinde kalarak, korunarak da ülke menfaatine uygun şekilde zemin oluşturulmuş olur' diye düşünüyorum."

        Nihat Zeybekci'ye eşi Ayşen Zeybekci de eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler