Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de güvercine ilgi duyan ve yaşamlarının büyük çoğunluğunu kuşlarıyla geçirenler, bayramda da pazar kurmayı ihmal etmedi.

        Mahmudiye Mahallesi'nde pazar günleri kurulan kuş pazarında güvercinler, takla atması ve güzellikleriyle meraklılarının ilgisini çekiyor.

        Sabahın erken saatlerinde pazarın yolunu tutan vatandaşlar da beğendikleri kuşları pazarda uçuşuna ve duruşuna baktıktan sonra satın alıyor. Pazardaki kuşların fiyatları da 30 ile 150 lira arasında değişiyor.

        -"Kuşları canımızdan çok seviyoruz"

        Kuş satıcısı Yaşar Başer, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, bayram olmasına rağmen pazara geldiklerini belirterek, kendileri için bayramın kuşlarla buluşmak olduğunu söyledi.

        Kuş sevgisinin herkesi bir araya topladığını belirten Başer, "Buraya gelen herkes kuşları canından çok seviyor. Burası sevginin bütünleştiği bir yer" dedi.

        Pazara gelen kuşların fiyatlarının değişkenlik gösterdiğini anlatan Başer, şöyle konuştu:

        "Fiyatlar belli olmuyor ama şu anda bu pazarda tüy mevsimi olduğundan dolayı kuşun iyisi kötüsü çok belli değil. Pazara gelen kuşun fiyatı 30 ile 150 lira arasında değişiyor. Ancak kuşun sahibinin evine gittiğimiz zaman bu fiyat 10 katına kadar çıkar. Bin 500 liraya, 5 bin liraya kadar kuş bulmak mümkün. Bu kuşları ancak yetiştiricinin evinde görebilirsiniz. Damdaki kuşlar çok özel olduğu için çok daha pahalı olur." 

        Zaman zaman kıyasıya pazarlıkların yapıldığı kuş pazarında, kuş satıcısı Baki Ertuğrul da kanaryanın ötüşünü taklit ederek pazara renk katıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler