Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesinde çıkan ve 100 hektarlık alana zarar veren orman yangınına müdahaleyle ilgili ortaya atılan bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

        Baca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına geç müdahale edildiği iddialarının asılsız olduğunu belirterek, olayla ilgili saat 08.02'de kendilerine ihbar geldiğini ve en yakın ekiplerin alana yönlendirildiğini söyledi.

        İlk aracın ise 10 dakikada olay yerine ulaştığını vurgulayan Baca, şöyle konuştu:

        "Olaya çok kısa zamanda müdahale edildi. Bize ihbar geldiğinde yangın bademliklerin içine sıçramıştı. İhbar bize 10-15 dakika geç gelmiş olabilir. O sırada bende Bozyazı ilçesindeydim. Hemen olay yerine geldim. Komşu illerden de uçak ve helikopterler 1 saat içinde müdahaleye başladılar. İlk olarak köyün yakınlarına müdahale yapıldı daha sonra da yangının önünü almak için müdahaleler gerçekleştirildi. Köylüler dumanın köye doğru geldiği için müdahale yapılmadığını söylüyorlar ancak ilk olarak köye yakın yerlere müdahale yapıldı ve konutlara hiçbir şekilde etkisi olmadığı belirlenince diğer taraflara geçildi."

        Baca, helikopterlerin yakıt almak için 3-4 saat vakit kaybettikleri iddiasının da gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, sırayla yakıtlarını alan helikopterlerin çalışmasını sürdürdüğünü söyledi.

        Yangından önce Akkuyu Nükleer Santrali alanının çevresine müdahale edildiği iddialarının da doğru olmadığını belirten Baca, "Yangın nükleer santral alanına 4-5 kilometre uzakta çıkmıştı. Yangın olmayan yere müdahale söz konusu değildi" dedi.

        Baca, jandarma ekiplerince yapılan araştırmada yangının bahçe kenarında bir çobanın yaktığı ateşten çıktığı bilgisine ulaşıldığını ve çobanın ifadesinin alındığını belirterek, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

         Mersin'in Gülnar ilçesinde 19 Temmuz'da çıkan orman yangını 24 saate yakın süren çalışmanın ardından söndürülmüş, olayda 100 hektar alan zarar görmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler