Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Devlet ve hükumet olarak kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların huzuru, can ve mal güvenliğinin sağlanması için teröristlere karşı mücadelemizi güvenlik güçlerimiz marifetiyle yapıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

        Boztepe ilçesinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Malya Tarım İşletmesi'nde düzenlenen ''Hasat Bayramı'' törenine katılan Eker, burada yaptığı konuşmada, son günlerde gelen şehit haberleriyle yüreklerinin kan ağladığını, gencecik fidanların toprağa verildiğini ifade etti.

        Menfur saldırılar ve terörist eylemlerle Türkiye'nin huzuruna ve barışına kastedildiğine dikkati çeken Eker, "PKK terör örgütü maalesef bu saldırıları gerçekleştiriyor. Devlet ve hükümet olarak kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların huzuru, can ve mal güvenliğinin sağlanması için teröristlere karşı mücadelemizi güvenlik güçlerimiz marifetiyle yapıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

        Eker, barajların yapılmasından bazılarının rahatsız olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Kim rahatsız oluyor biliyor musunuz? Türkiye'nin kalkınmasını ve zenginleşmesini istemeyenler. PKK terör örgütü, bundan rahatsız oluyor. Saldırıları başlatmasının sebeplerinden birisi de bu. Temmuz başında yaptıkları açıklamalarda 'baraj inşaatlarını biz savaş sebebi sayıyoruz' dediler. Bunun için Türkiye'ye saldırmaya, asker şehit etmeye, karakollara, polislere saldırmaya, katletmeye başladılar. Bunun için sivil vatandaşlara eziyet etmeye başladılar. Türkiye'nin düşmanları bunu istemiyor. Bir de Türkiye'yi kendine rakip gören uluslararası çevreler istemiyor. AB ile tarımla ilgili müzakereler yapıyoruz. 3 fasıl var, birini açtılar. Gıda faslını. Sağlık, hijyen ve gıda ile ilgili. Biz o fasılda AB ülkelerinin çoğunun standardının üzerindeyiz ama tarım ve kırsal kalkınma ile balıkçılık faslını açmıyorlar. Siyasi kriterler koyuyorlar. Neden? Türkiye AB'ye girerse o zaman bunların hiçbirisi Türkiye ile rekabet edemez hale gelir. Biz elimizdeki imkanı biliyoruz ve milletimize inanıyoruz. Allah'ın izniyle projelerimizi hayata geçireceğiz. Kim ne kadar saldırırsa saldırsın onlara da pabuç bırakmayacağız. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Mücadelemizi sürdüreceğiz." 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler