Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin (KAEÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısında artış sağlandığı bildirildi.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, KAEÜ'nün TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda 2023 yılı 2. çağrısına önceki döneme göre başvurular 21'den 210'a, destek sayısı ise 13'ten 117'ye çıktı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, başvuru ve destek sayısında 10 kata varan artış sağlandığı aktardı.

        Karahocagil, "Üniversitemiz, proje çağrısına başvuran 190 üniversiteden destek sayısı sıralamasında 18. sırada yer aldı. 210 başvurudan 117'si destek kazanmasıyla projelerin kabul oranı yüksek seviyelere ulaştı. Proje üzerine kurulu, araştırma geliştirme mantığını benimsemiş bir üniversite yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Başta üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi olmak üzere emek veren akademisyen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler