Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli'ye dünya bağcılığına sağladığı katkılardan dolayı Fransa'da tarım alanındaki nişan olan "Merite Agricole" şövalye nişanı verildiği bildirildi.

        Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinden yapılan açıklamada, Altındişli'nin, Dünya Bağcılık ve Şarapçılık Organizasyonu'nda sofralık üzüm, kurutmalık üzüm ve fermante olmamış üzüm ürünleri komisyonu başkanlığı döneminde "dünya bağcılığına sağladığı katkılardan dolayı" ülkenin ikinci önemli nişanı olan "Merite Agricole" şövalye nişanına layık görüldüğü ifade edildi.

        Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, nişan için Prof. Dr. Ahmet Altındişli'yi kutladığını, kuru meyve sektöründe yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini belirtti. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler