Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü kanser tarama aracı Çayıralan ilçesinde bir ay kanser taraması yapacak.

        Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Ömer Faruk Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çayıralan Devlet Hastanesi bahçesine konuşlandırılan kanser tarama aracın bir ay ilçede kalacağını ifade ederek, 2 bin kişiye tarama yapmayı hedeflediklerini, yoğunluk halinde ise aracın ilçede bekleme süresinin bir ay daha uzatılabileceğini belirtti.

        Kanser tarama aracıyla 3 çeşit kanserle ilgili tarama yapabildiklerini anlatan Çetiner, ''Bunlardan biri 7 bayandan birinde görülen meme kanseridir. Bununla ilgili mamografi yapılacaktır. Diğeri ise yine bayanlarımıza yönelik olarak rahim ağzı kanseri tarama programıdır. Üçüncüsü ise hem bayan hem erkek olmak üzere 50 yaş üstü bütün vatandaşlarımıza kolon kanseri tarama testlerine tabi tutacağız. Burada aldığımız tetkikler internet ortamında İstanbul’da profesörlerimiz tarafından incelenecek ve kurumumuza bilgiler aktarılacaktır. Şüpheli bir vaka durumunda ise erken mücadele imkanına ulaşacağız.” dedi.

        Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Belediye Başkanı Yasin Şahiner ile birlikte kanser tarama aracını ziyaret ederek, Çetiner'den bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler