Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Piyasa İzleme Komisyonu Başkanı Cahide Pamuk, iftardan sonra gerçekleştirilecek alışverişlerin, açken yapılacak gereksiz harcamalardan uzak tutacağını söyledi.

        Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda oruç tutanların gün içerisinde açlığın etkisiyle ihtiyaç fazlası alışverişe yönelebildiğini belirtti.

        Aç karnına yapılan harcamaların değerlendirmesinin, sağlıklı yapılamadığı için tüketicilerin bütçelerini zorlayabilecek tüketime sebep olabildiğini anlatan Pamuk, ''Bu nedenle ihtiyaç listesi yaparak ev ekonomimize uygun hareket etmeliyiz. Yine bu ayda alışveriş yaparken dikkatli olunmalı ve gereksiz harcamalardan kaçınılmasına özen gösterilmelidir. Özellikle iftardan sonra yapılacak alışverişler, açken yapılacak gereksiz harcamalardan uzak tutacaktır." diye konuştu.

        - Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere dikkat

        Pamuk, alışveriş yaparken son kullanma tarihi geçmiş ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, alışveriş sonunda alınacak fiş veya faturanın ileride doğabilecek sorunların çözümünü kolaylaştıracağını hatırlattı.

        Ramazanda gıda başta olmak üzere diğer ürünlerde tüketim artışına dikkati çeken Pamuk, "Ramazan ayı, ticari anlamda fırsatçıların harekete geçebileceği bir dönem. Gıda konusunda tüketimin kaçınılmaz olduğunu bilen piyasa fırsatçıları, bazı ürünlere normalden farklı fiyatlar biçerken, alışveriş yapılacak bazı yerler de cazip seçenekler sunarak insanları daha fazla tüketime yönlendiriyor. Bu nedenle iyi bir fiyat araştırması yaptıktan sonra alışverişi yapmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

        - "Bilinçsiz beslenme, bedeninizde tahribata yol açar"

        TÜSODER Gıda Komisyonu Başkanı Nurten Sırma da ramazanda oruç tutan insanların beslenme rutininin aniden ve tamamen değişeceğini, tüketicinin sağlığının birebir etkilenebileceğini vurguladı.

        Bilinçsiz ani beslenmenin bazı hastalıklara yakalanma olasılığını daha erkene çektiğine işaret eden Sırma, şunları kaydetti:

        "Bilinçli gıda tüketicisi olmak, bedenimize yapacağımız en büyük iyiliktir. Oruç tutarken bazı önlemleri almazsak bedenimiz için uzun süre açlıkla gelen keskin beslenme farklılığı, vücudumuzda tahribata yol açacaktır. Ramazanda gelenek haline gelen pide, hamur işleri, ağır şerbetli tatlılar, börek, kızartma türleri ve ağır et yemeklerinin tüketimi artıyor. Bu şekilde beslenme, sağlık risklerini beraberinde getirir. Oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmek için yaz ayını fırsata çevirmeli, sebze ağırlıklı zeytinyağlı yemek, hafif kahvaltılık, çorba ve salata gibi gıdaları tüketmeye yönelmeliyiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler