Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dünya alem bilsin ki bu topraklar ucuz topraklar değil, dünyanın başka yerlerinde ucuz topraklar olabilir ama Anadolu coğrafyası karış karış şehit kanıyla sulanmış ecdadın bize mirasıdır." dedi.

        Arslan, Kars'ın Sarıkamış ilçesi ziyaretinde, protokol üyeleri ile kurum amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Karşılamada Kafkas ekibi, Kafkas halk dansları oyunu sergiledi.

        Burada hemşehrilerine hitap eden Arslan, Sarıkamışlılara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Bize düşen Kars, Ardahan ve Iğdır'ın bölgesel olarak kalkınmasını sağlamak. Başbakanımız Binali Yıldırım her zaman her platformda adeta bir Kars milletvekili gibi destek oldu. Birçok proje yaptık Allah onlardan razı olsun bize destek verdiler. O yüzden bu günde sona Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ortaya koyduğu hedefler doğrultusuna inşallah biz ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacağız." diye konuştu.

        Kars'ın bulunduğu coğrafyanın önemine değinen Arslan şunları kaydetti:

        "Bu coğrafya Ebü'l-Hasan el-Harakani Hazretlerinin hamilik yaptığı bir coğrafya, bu coğrafya yine Harakani gibi bir şehide sahip olan bir coğrafya, bu coğrafya ki onun izinden sadece Kars topraklarında 1,5 milyon ecdadı şehit olmuş daha da ötesi hemen şuracıkta 90 bin ecdadı 101 sene önce gözünü kırpmadan donmak pahasına bu ülkeyi vatan bu ülkeyi bize yurt bırakmak için şehit olmaya gitmiş, o yüzden dünya alem bilsin ki bu topraklar ucuz topraklar değil, dünyanın başka yerlerinde ucuz topraklar olabilir ama Anadolu coğrafyası karış karış şehit kanıyla sulanmış ecdadın bize mirasıdır."

        Arslan, Anadolu coğrafyasında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

        "Bu emanete iyi sahip çıkın bu emaneti günü geldiğinde sahiplerine ehline teslim edin, o yüzden dünya alem bilsin ki bize emanet edilmiş bu toprakları bin yıldır böldürmediğimiz gibi sonsuza kadar böldürmeyeceğiz, yine dünya alem bilsin ki Sarıkamışlı, Karslı, Kağızmanlı, Digorlu hangi etnik yapıdan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun bir ve beraber kardeşçe omuz omuza düşmana karşı savaş vermiş, bu günden sonra da omuz omuza kardeşçe, ister iç ister dış düşmanlar yine onlara karşı dik duracak, yine inşallah bu ülkeyi sonsuza karşı taşıyacak."

        Arslan, daha sonra Sarıkamış Belediyesini ve kaymakamlığı ziyaret etti.

        İlçe ziyaretlerinin ardından Kars'a gelen Arslan, burada vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. İftarın ardından Arslan, özel uçakla Ankara'ya gitti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler