Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesindeki Alara Vadisi'nde başlayan orman yangını, kısmen kontrol altına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Alara Vadisi'nde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü.

        Yangına, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 1 uçak ile Manavgat, Gündoğmuş ve Alanya Orman İşletme müdürlüklerine ait 11 arazöz, Antalya Büyükşehir ve Alanya belediyelerinden 7 itfaiye aracıyla, çok sayıda işçi müdahale etti.

        Alanya Orman İşletme Müdürü Aydın Açıkbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına kısa sürede müdahale ettiklerini söyledi.

        Yangın söndürme çalışmalarına Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinden de destek verildiğini belirten Açıkbaş, "Manavgat'tan 3, Gündoğmuş'tan 2 ve Alanya'dan 6 arazözle yangına müdahale ediyoruz. Havadan da 2 helikopter ve 1 uçak çalışmalarımıza destek veriyor." dedi.

        Yangının yer yer kontrol altına alındığını ifade eden Açıkbaş, bu noktalarda soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü dile getirdi.

        Açıkbaş, alevlerin ne kadarlık alanda etkili olduğuna yönelik çalışmanın, yangın kontrol altına alındıktan sonra yapılabileceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler