Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncılar Derneği, FETÖ'nün darbe teşebbüsüne karşı 120 kanaldan ortak yayın yaptı.

        Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de darbelere karşı dimdik ayakta durduklarını ve duracaklarını belirtti.

        Anadolu'nun dört bir köşesini hareketlendirdiklerini, halkı sokağa davet ettiklerini ve milli iradeye sahip çıktıklarını ifade eden Burhan, sabaha kadar yayınları aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Burhan, TÜRKSAT'ın yayınlarının kesilmesine rağmen karasal yayınlarla devam ettiklerini bildirdi.

        Burhan, "Anadolu medyasının bir kez daha demokrasinin yanında olduğunu gösterdik. Cumhurbaşkanımıza ve hükümete sahip çıktık." ifadelerini kullandı.

        Darbe teşebbüsünü Konya'da yaptıkları çalıştay sırasında 60 yabancı gazeteci ile birlikte öğrendiklerini söyleyen Burhan şunları kaydetti:

        "Bu gazetecilerden de demokrasiye destek vermelerini rica ettik. Onlar da şaşkındılar. Ne diyeceklerini bilemediler ama daha sonra onlar da Türkiye'deki demokrasiye sahip çıkarak bize destek verdiler. Ne yazık ki yabancı dostlarımıza da mahcup olduk. Ama gecenin sonunda o gazeteciler Türk halkının demokrasi mücadelesini takdir edince sevindik."

        Burhan, her darbe girişiminin karşısında Anadolu Yayıncılar Derneği olarak dimdik ayakta duracaklarını vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler