Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'da vatandaşlar tarafından Eleşkirt ve Patnos ilçelerinde yaralı olarak bulunan leylek ile kerkenez, tedavi altına alındı.

        Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İlknur Göçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlar tarafından yaralı halde Patnos ilçesinde bulunan kerkenez ile Eleşkirt ilçesine bağlı Yayladüzü beldesinde bulunan leyleğin, müdürlüklerine getirildiğini belirtti.

        Müdürlükte görevli veterinerlerce yapılan muayenelerde her iki kuşun sağ kanatlarında kırık tespit edildiğini ifade eden Göçer, "Yaralı kuşlar, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilecek ve buradaki tedavilerinin ardından tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılacak." dedi.

        Göçer, vatandaşların doğada yaralı veya bitkin halde yaban hayvanı görmeleri durumunda her zaman müdürlükleriyle temasa geçebileceklerini söyledi.

        Yaralı kuşlar, özel kafeslerde tedavileri için Kars'taki rehabilitasyon merkezine gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler