Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, pazar günü İstanbul'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne ilişkin, "MHP Genel Başkanı katılacak, ümit ediyorum ve bekliyorum ki Sayın CHP Genel Başkanı da orada olsun ve böylece ülkemizde darbe süreciyle ortaya çıkan birlik, kardeşlik, dayanışma ruhu orada da zirveye çıkmış olsun" dedi.

        Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde oda ve borsa başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, 15 Temmuz gecesi sadece FETÖ'nün darbe girişimine karşı çıkılmadığını, aynı zamanda ülkenin geleceğinin de teminat altına alındığını belirtti.

        Bundan sonra toplumsal dayanışmanın artırılacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Her zamankinden daha çok birbirimizin hukukuna sahip çıkacağız. Güçlü ekonomi demek, güçlü Türkiye demektir" diye konuştu.

        Türkiye'nin geleceğinin daha parlak ve aydınlık olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

        "Bu terör örgütünden, bu hastalıklı yapıdan arınmış Türkiye, yoluna daha güçlü bir şekilde devam edecek. Milletimiz rahat, iş dünyası müsterih olsun Türkiye ekonomisini 14 yıl boyunca şaha kaldıran, milli gelirimizi yılda ortalama yüzde 4 büyüten, ihracatımızı kat kat artıran, 7 milyon vatandaşımıza iş, aş kapısı sağlayan AK Parti iktidarı bundan sonra da aynı kararlılıkla yatırımlara devam edecek. Ülkemizin 2023 hedeflerini hiç hız kesmeden gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 11'in üzerindeydi. Bugün yüzde 2'nin altına geriledi. Merkez Bankası rezervleri 27 milyardan bugün 122 milyar seviyesine çıktı. Ne FETÖ ne bölücü PKK büyük Türkiye hedefinden bizi asla vazgeçiremez. Biz terör gündeminin, darbenin tutsağı olmayacağız. Biz geleceğin müreffeh ve adil Türkiye'sini inşa ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Bulunduğumuz zamana mahkum olmuyor, gelecek hedeflerimize güven içinde ilerliyoruz."

        - "Zalimlerin karşısına çıkıyoruz"

        Artık büyük ve güçlü bir Türkiye'nin olduğunu dile getiren Yıldırım, ülkedeki çalışan sayısının 21 Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla olduğunu belirtti. Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin 350 milyar doları aşan dış ticaret hacminin yaklaşık 160 ülkenin milli gelirini geride bıraktığını belirterek, 2016 bütçesinin ise 130 ülkenin milli gelirinden daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

        Daha geniş imkanları olan ve bunları etkin kullanan güçlü bir Türkiye'nin olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Türkiye hem ekonomik hem siyasi olarak bölge ve dünya için vazgeçilmez bir ülkedir. Biz bu merkezi konumumuzu ve nüfusumuzu bölgesel ve küresel barışı gerçekleştirmek için kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        Başbakan Yıldırım, "dostları artıran düşmanları azaltan" politikalarına devam edeceklerini belirterek, "Bölgemiz, komşularımız ve bütün insanlık için barış ve adalet mücadelesi veriyoruz. Zulme uğrayanların elinden tutuyoruz, zalimlerin karşısına çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

        - "Her türlü tedbiri alıyoruz"

        Öteden beri çatışmayı değil, kardeşliği esas alan politikalara önem verdiklerini ifade eden Yıldırım, yerli ve yabancı yatırımcıyı desteklediklerini, yapılan reformlarla yatırım ortamını daha da iyileştirdiklerini söyledi.

        Yatırımın önündeki bürokratik engelleri teker teker ortadan kaldırdıklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, bireysel emeklilik sistemi kapsamında 90 milyarlık tasarruf hedeflediklerini, bununla ilgili kanunu bu hafta Meclis'e sevk ettiklerini hatırlattı.Yıldırım, Türkiye Varlık Fonu'nun kurulacağını belirterek, bunun ülkenin büyük projelerinin kesintiye uğramaması için kullanılacağını ifade etti. Bunun konjonktürel şoklara, bölgesel krizlere karşı Türkiye'nin ekonomisini daha da dayanıklı hale getireceğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Bu bir dönüşümdür, bu ekonomide çok büyük bir değişimdir. Alternatif oluşturuyoruz. Tek kanaldan değil, ayrı bir kanal daha oluşturarak ekonomideki dayanıklılığımız artıracak, tehditleri azaltacak bir mekanizmaya geçiyoruz. Bu fonla birlikte özellikle yatırımların hız kesmeden devam etmesini sağlıyoruz. Yatırım demek ekonominin canlı olması, ülkenin geleceğe hazırlanması, iş, aş sağlanması, ekmeği büyütmek demektir. Bütün bunları sağlamak için her türlü tedbiri alıyoruz."

        - "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

        Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından vatandaşların akşamları Türk bayraklarıyla meydanları doldurduğunu belirterek, bunun pazar günü İstanbul'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile zirveye ulaşacağını söyledi. Mitingin bütün illerde de yapılacağını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

        "Burada tam bir birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu yeniden canlanacak. Buraya parti rozetiyle değil herkes ay yıldızlı bayrağıyla gelecek. MHP Genel Başkanı katılacak, ümit ediyorum ve bekliyorum ki Sayın CHP Genel Başkanı da orada olsun ve böylece ülkemizde darbe süreciyle ortaya çıkan birlik, kardeşlik, dayanışma ruhu orada da zirveye çıkmış olsun." ifadelerini kullandı.

        Yıldırım, bir araya geldiği oda ve borsa başkanlarını da mitinge davet etti.

        Toplantıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler