Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, 2016 yılı için vekaletle kurban bedelinin yurt dışı için 690, yut içi için ise 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

        Müftü Kabukçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramının 12 Eylül Pazartesi günü idrak edilmeye başlanacağını söyledi.

        Kurban kesmenin mali bir ibadet olduğunu dile getiren Kabukçu, Afyonkarahisar’da kurban satış yerinin kurban komisyonu tarafından Çayırbağ Beldesi Canlı Hayvan Pazarı olarak belirlendiğini ifade ederek, vatandaşların kurbanını bulunduğu şehir veya başka bir yerde vekaletle kestirebileceğini belirtti.

        Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet işleri Başkanlığı’nın iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek olan ‘Vekaletle Kurban Kesim Programı’ için 225 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımı için hazırlıkların yapıldığını aktaran Kabukçu şunları kaydetti:

        "Vatandaşların vekalet verdikleri kurbanlarının, dini usullere uygun kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personeli görevlendirildi. Organizasyonlarda gönüllülerde yer alıyor. Yurtiçindeki merkezlerin 95’inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacak. Bu yıl yurtdışı kurban kesim bedeli 690, yurtiçi kurban kesim bedeli ise 500 lira olarak belirlendi. Vekaletle kurban kesimi için İl ve ilçe müftülüklerimiz ile cami görevlilerimize müracaat edilebilir. 2015 yılında vekaletle kurban kesimi için TDV’ye emanet edilen 180 bin 35 kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler