Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile Memur-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, Gaziantep ve diğer kentlerdeki terör saldırılarını kınadı.

        Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'te insanların mutluluk ve sevincinin perçinlendiği bir düğün esnasında insanlık düşmanları tarafından yapılan canlı bomba saldırısı ve diğer illerdeki terör saldırılarını şiddetle lanetlediklerini belirtti.

        Canlı bomba saldırısının hedefinde Kurtuluş Savaşı'nın simge şehri Gaziantep özelinde bütün Türkiye olduğunu vurgulayan Ekicioğlu, "Bu saldırı ile 79 milyon vatandaşımız hedef alınmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenler bizim kardeşlerimiz, çocuklar hepimizin evladıdır. Öfkemiz derin, acımız ortaktır. Bu saldırının faili olan barbar yapı, ülkemizin simgelediği ve bölgemizdeki bütün milletlere umut veren çağdaş cumhuriyete düşmandır. Düğün evine saldıracak kadar aşağılık bir eylemle birlik ve bütünlüğümüzü sarsmayı planlayanlar, hain emellerine asla ulaşamayacaklardır. Halkımız yüksek dayanışma ruhu ile kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir. " değerlendirmesini yaptı.

        Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci de terörün insanlık suçu olduğuna vurgulayarak, Türkiye'nin büyük bir terör dalgası ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

        Küresel emperyalizmin yürüttüğü vekalet savaşlarını Türkiye'ye kaydırma stratejisinin uygulanmaya çalışıldığını aktaran Cebeci, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi, hemen akabinde PKK’nın bombalı terör eylemleri, şimdi de DEAŞ. Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Yüce Allah'tan, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bu saldırının failleri, insanlıktan çıkmış ve insanlıktan nasipsizdir. Alçak saldırı ve katliamı şiddetle lanetliyor, faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap sorulmasını bekliyoruz. Bu hain saldırının hedefi bir bütün olarak Türkiye halkıdır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler