Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yörük kültürünün mutlaka yaşatılması gerektiğini bildirdi.

        Serik Eski Yörükler Derneği tarafından Aksu ilçesinde, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, bazı iş adamları ve muhtarların katılımıyla "Yörük buluşması" düzenlendi.

        Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada, Yörük kültürünü yaşatan ve bu konuda faaliyetleri olan derneklere her zaman destek olmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Yörük denince bizim için akan sular durur. Yörük kültürü mutlaka yaşatılmalıdır. Bu, çok özel bir yaşam kültürüdür. Bütün bölgelerimizdeki Yörük kültür derneklerine destek olmaya çalışıyoruz. Bu kültür yaşamalı ve yaşatılmalıdır." dedi.

        Serik Eski Yörükler Derneği Başkanı Ramis Güzel de derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

        Dernek olarak Yörük kültürünün dünü ve bugününü konu alan bir konferans düzenlediklerini, Haskızılören Mahallesi'ndeki ilkokula kırtasiye, kıyafet, ayakkabı yardımı yaptıklarını anlatan Güzel, ayrıca Çatmalı Yaylası Şenliği'ni gerçekleştirdiklerini, şehitler için mevlit okuttuklarını söyledi.

        Program sonunda Eski Yörükler Derneği Başkanı Güzel, Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal ve Serik Belediye Başkanı Çalık'a katkılarından dolayı plaket verdi.

        Programa katılan ve derneğe destek veren iş adamlarına da Yörük poşusu takıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler