Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli Valiliği, telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talep veya yönteminin bulunmadığını bildirdi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Denizli Valisi, Vali Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü'nün adları kullanılarak, iş adamları ve hayırsever vatandaşların ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları, "Demokrasi Şehitleri ve engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak" bahanesiyle Valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunulduğunun tespit edildiği ifade edildi.

        Denizli Valiliği'nin veya herhangi bir kamu kurumunun vatandaşlardan, işadamları ve esnaftan, telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yönteminin bulunmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "İhtiyaç sahibi, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) tarafından veya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü aracılığıyla yapılmaktadır. Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon vb. yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşmeleri ve durumu bildirmeleri, ardından Emniyet Müdürlüğü'nün (155) veya Jandarma Komutanlığı'nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunması rica olunur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler