Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Ardahan'da bir süre önce yaralı olarak bulunan üç leylek, tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğaya salındı.

        Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, gazeteciler yaptığı açıklamada, bir ay önce vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan üç leyleğin kendilerine teslim edildiğini söyledi.

        Söz konusu leyleklere uygulanan tedavinin başarılı bir şeklide tamamlandığını belirten Şimşek, "Bugün bunları doğaya saldık. Leylekler gayet sağlıklı durumdalar. Bunların tedavisi Kars'ta Kafkas Üniversitesindeki Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde görüldü. Şuan gayet sağlıklılar. Bunda emeği geçen ve tedavide gerekli hassasiyeti gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

        Ardahanlıların doğa ve yaban hayatı koruma konusunda gayet duyarlı olduğunu belirten Şimşek, bu sayede Ardahan'da çok sayıda hayvanın yaşamasına vesile olduklarını belirtti.

        Şimşek, ekiplerle leyleklerin yaşam alanlarının olduğu bölgede doğaya bırakıldıklarını da sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler