Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname gereğince Iğdır Tuzluca Belediye Başkanlığına atanan Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek ve Hoşhaber Belde Belediye Başkanlığına getirilen Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, görevine başladı.

        Terör örgütleri PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname gereğince yeni görevlendirmeler yapıldı.

        Bu kapsamda, Tuzluca Belediye Başkanlığına görevlendirilen Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek ve Hoşhaber Belde Belediyesine atanan Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, söz konusu belediyelere giderek görevlerine başladı.

        Tuzluca Belediyesi binasının çevresinde ve ilçede polis ekiplerince, Hoşhaber Beldesinde ise jandarma görevlilerince güvenlik önlemi alındı. Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Tuzluca ilçesine gelerek incelemelerde bulundu.

        Hoşhaber Belde Belediye Başkanı Ali Çam ve Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin, Ağustos 2015 tarihinde güvenlik güçlerince Ağrı Dağı'nda terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonu engellemek amacıyla sözde "canlı kalkan" çadırı kurdukları iddiasıyla tutuklanmıştı.

        Yaklaşık 6 ay cezaevinde kalan Çam ve Gültekin, daha sonra mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Çam, daha sonra ''terör örgütüne finans sağladığı" gerekçesiyle yeniden tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler