Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Türk-İş Yönetim Kurulu Üyesi ve KOOP-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırı sadece güvenlik güçlerimize yönelik değil. 50 yaralının 46'sı orada yaşayan vatandaşlarımız. Terörün geldiği noktaya bakın, Müslümanlar olarak en kutsal günümüzde bile bomba patlatıyorlar." dedi.

        Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesinde düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Alemdar, herkesin bayramını tebrik etti.

        Alemdar, Türkiye'nin 15 Temmuz'da darbe girişimini atlattığını belirterek, şunlar söyledi:

        "Bu kadar sıkıntıya rağmen bu bayramda birlikte olabiliyorsak ne mutlu bize. Darbe girişiminde Türk halkı olarak büyük bir sınav verdik. Türkiye'nin bütün illerinde darbe girişimini duyan herkes sokağa çıktı ve kendilerini silahların, kurşunların, tankların önüne atarak darbe girişimini engelledi. Bu hem ülke hem demokrasi hem de işçi hareketi açısından çok önemli bir darbe girişimi önlendi."

        Terörün ne kadar vicdansız olduğunu herkesin gördüğünü dile getiren Alemdar, "Dün Van'da bir patlama oldu, araç patlatıldı. Bu saldırı sadece güvenlik güçlerimize yönelik değil. 50 yaralının 46'sı orada yaşayan vatandaşlarımız. Terörün geldiği noktaya bakın, Müslümanlar olarak en kutsal günümüzde bile bomba patlatıyorlar." diye konuştu.

        Alemdar, 40 yıldan beri PKK terörünün olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

        "Türkiye 40 yıldır terörle uğraşıyor. FETÖ'yle ilgilenirken bunları unutmamak lazım. PKK'ya para aktaran iş adamları var, PKK'nın içinde devletin kurumlarına sızmış adamları var. Bunların ayıklanması gerekir çünkü en az FETÖ kadar PKK da tehlikeli. PKK ülkemize 40 yıldır inanılmaz bir şekilde hem maddi olarak zarar vermiştir hem de on binlerce şehidimiz var. Bunları da hükumetimizin dikkate alması gerekir."

        Öte yandan Sakarya Valiliğince Erenler ilçesindeki bir restoranda düzenlenen bayramlaşma programına, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ayhan Sefer Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler