Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek askerlere moral ziyaretinde bulundu.

        Ordu'nun Mesudiye ilçesi ile Sivas’ın Koyulhisar sınır hattı bölgesindeki kırsal alanda bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 teröristin etkisiz hale getirilmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığına giden Vali Balkanlıoğlu, operasyona katılan askerleri tebrik etti.

        İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya ve askeri personel tarafından karşılanan Balkanlıoğlu, ilk olarak şeref defterini imzaladı. Ardından, Sarıkaya’dan çatışmanın yaşandığı bölgenin durumu ve yürütülen faaliyetlerle ilgili brifing aldı.

        Balkanlıoğlu, burada yaptığı açıklamasında, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçlerinin fedakarca görev yaptığını belirterek, "Çeşitli duyumlar gelmesi ve vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerin de değerlendirilmesi üzerine harekete geçen güvenlik güçlerimiz ile teröristler arasında çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışma sonucunda teröristlerle beraber örgütsel doküman, bol miktarda mermi, el bombası, birisi M-16 olmak üzere 5 kalaşnikof, uzun namlulu tüfek ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimizde zaiyat olması ise sevindiricidir” diye konuştu.

        "Kahraman askerlerimizi, jandarmamızı tebrik için buradayız" diyen Balkanlıoğlu, "Allah askerlerimize güç ve kuvvet versin, yokluklarını göstermesin. Dualarımız onlarla beraber. Operasyonu kısa sürede başarıyla tamamlayan Mehmetçiğe teşekkür ederim." dedi.

        Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Sivas sınırında 6 teröristin öldürülmesine ilişkin, "6 teröristi imha eden güvenlik güçlerimizi alınlarından öpüyorum" dedi.

        Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehitlerin kanının yerde kalmadığını belirterek şunları kaydetti:

        "Ordu-Mesudiye ile Sivas sınır hattında, 6 teröristi imha eden güvenlik güçlerimizi alınlarından öpüyorum. İmha edilen 6 teröristin 31 Temmuz'da Mesudiye'de 3 askerimizi şehit eden gruptan olduğu tahmin ediliyor. Böylelikle şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Elinize sağlık yiğitlerim."

        Açıklamasında bölge halkına da teşekkür eden Yılmaz, "Bir teşekkür de bölge halkımıza. Onlar dimdik devletinin yanında durduğu müddetçe, bu topraklar tüm hainlere mezar olacak." ifadesini kullandı.

        - Kurban kesildi

        Diğer taraftan ise Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Mesudiye ilçesinde 6 teröristin öldürüldüğü operasyona katılan güvenlik güçleri adına kurban kesti.

        Askerleri ilçenin girişinde yoğun bir kalabalıkla ve araç konvoyuyla karşılayan Mert, askerleri kutlayarak tebrik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler